Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ χάνει στο Κέντρο και στα δεξιά – Σαμαράς και Καραμανλής σε ανοικτή κόντρα με το Μαξίμου για την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+

Η ΝΔ χάνει στο Κέντρο και στα δεξιά – Σαμαράς και Καραμανλής σε ανοικτή κόντρα με το Μαξίμου για την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+
Ο Μητσοτάκης φέρνει ένα νομοσχέδιο που ικανοποιεί το 1% έναντι του 99% της κοινωνίας - Όλα αυτά θα έχουν αντίκτυπο στις ευρωεκλογές, η ΝΔ θα χάσει σίγουρα 6-8 μονάδες από τα τελικά ποσοστά της.
Τελικά η αλλοπρόσαλλή πολιτική της κυβέρνησης των τελευταίων μηνών έχει αποφέρει πλήγμα τόσο στο κέντρο όσο και στη δεξιά πτέρυγα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata παρόλο που η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη στο Κέντρο, δείχνει να έχει χάσει την επιρροή της και να έχει απωλέσει ένα 17% από αυτούς που προσδιορίζονταν κεντρώοι στις εκλογές. Το ανησυχητικό είναι ότι τη ίδια ώρα να κερδίζει πόντους στο χώρο αυτό το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμμονή για το νομοσχέδιο


Ίσως εκεί εξηγούνται, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η μεγάλη εμμονή του Μεγάρου Μαξίμου να φέρει άμεσα, χωρίς ενημέρωση, βιαστικά και αντίθετα από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης το νομοσχέδιο για το γάμο και τη τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο προκρίνουν μόνο συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που ανήκουν ως επί των πλείστων στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Θέλει να τους ικανοποιήσει όλους


Όμως, η σπουδή της κυβέρνησης να τούς ικανοποιήσει όλους έχει φέρει μεγάλα προβλήματα στα δεξιά της ΝΔ.
Οι βουλευτές εχθές στην ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έφυγαν με αρκετές απορίες παρόλο που στην κυβέρνηση προσπαθούν να ωραιοποιήσουν το κλίμα. Ήδη έχουν μετρηθεί πάνω από 10 αρνήσεις βουλευτών να το ψηφίσουν ακόμα και μετά το αποκαλούμενο «μασάζ» από υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς και της κυβέρνησης ενώ παραμένουν περίπου 20- 30 βουλευτές που θέλουν να απέχουν.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος, μπορεί και ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης να απέχει για να μη χάσει την θέση του υπουργού… Ίδωμεν…

Θα απόσχουν ή θα καταψηφίσουν

Η δεξιά πτέρυγα δεν θα πειστεί να αλλάξει την άρνησή της να ψηφίσει και το πιθανότερο είναι να απέχει από την ψηφοφορία μόνο και μόνο γιατί έτσι τής ζητήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Τα περισσότερα στελέχη που βρέθηκαν στην Πειραιώς τόνισαν στις αντιδράσεις τους ότι αν ψηφίσουν «απλά δεν θα μπορούν να πάνε στα καφενεία και τις εκκλησίες των περιοχών τους» ενώ στα πολιτικά γραφεία τους έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από συμπατριώτες τους που τούς ζητούν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ανοικτή η κόντρα με Σαμαρά

Παράλληλα, η σκληρή απάντηση που πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά δείχνει ότι η κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά είναι πιο θερμή από ποτέ.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε σκόπιμα στις διαρροές του την περίπτωση της ψήφισης για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2015 καθώς τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν από τους λίγους της ΝΔ που είχε καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο μέσω της αποχής…
Άλλωστε, ο Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου τον κατηγόρησε για διπλοπροσωπία επειδή ο Σαμαράς απείχε στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης.

Μειώνεται η συσπείρωση της ΝΔ στα δεξιά

Όσο ανοίγει η κόντρα της ηγεσίας της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά διακυβεύεται η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, λένε οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έχει βουλευτές στους οποίους διαθέτει μεγάλη επιρροή – ειδικά σε αυτούς που προέρχονται από νομούς της Πελοποννήσου.
Από την άλλη και ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι σύμφωνος με το νομοσχέδιο και βασικά στελέχη που μιλούν μαζί τους (Στυλιανίδης, Καράογλου) δεν σκοπεύουν να το ψηφίσουν.

Πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα


Η ΝΔ, όπως παραδέχονται πολλοί, είχε και παλιά μεγάλο πρόβλημα στην Βόρεια Ελλάδα – εκεί παρατηρούνταν όλες οι μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά κόμματα.
Τώρα αυτά τα προβλήματα διαρροών θα πολλαπλασιαστούν και οι Σαμαράς-Καραμανλής δεν θα κάνουν τίποτα για να τα σταματήσουν. Ο ένας διάγει την τελευταία του κοινοβουλευτική θητεία και ο άλλος δεν είναι πια βουλευτής.

Συμπέρασμα:

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης φέρνουν ένα νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση, απέναντι στη θέληση των βουλευτών και της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Ο Μητσοτάκης φέρνει ένα νομοσχέδιο που ικανοποιεί το 1% έναντι του 99% της κοινωνίας.
Και δεν γίνεται πιστευτός ούτε από το Κέντρο ενώ διαρρηγνύει και άλλο την σχέση του με τη δεξιά παράταξη. Όλα αυτά θα έχουν αντίκτυπο στις ευρωεκλογές, η ΝΔ θα χάσει σίγουρα 6-8 μονάδες από τα τελικά ποσοστά της.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης