Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Εμείς δεν είμαστε αλα καρτ δικαιωματιστές - Επί της αρχής θετικό το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Εμείς δεν είμαστε αλα καρτ δικαιωματιστές - Επί της αρχής θετικό το ΠΑΣΟΚ
«Έχει υπάρξει ξανά πρωθυπουργός που το “παίζει” μάλιστα μεταρρυθμιστής να καλεί τους βουλευτές του να φύγουν από τη Βουλή;» διερωτάται με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Θετικά τοποθετείται, επί της αρχής, ο Νίκος Ανδρουλάκης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, εντούτοις ξεκαθαρίζε πως το κόμμα του αναμένει την κατάθεση του σχεδίου νόμου, προκειμένου να ληφθούν οι ορισιτκές αποφάσεις από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
«Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εμείς δεν είμαστε δικαιωματιστές αλά καρτ. Είμαστε αυτοί που ψηφίσαμε – όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ από τη ΝΔ ψήφισαν οι 19 από τους 75 βουλευτές, επεσήμαβε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, σε μια συνέντεξη κατά την οποία επανέλαβε με έμφαση ότι «δεν προτίθεται να δέσει τα κορδόνια της ΝΔ».
Όπως υποστήριξε, η απάντηση δόθηκε στην ερώτηση περί κομματικής πειθαρχίας, που ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την έκπληξή του που ο πρωθυπουργός άφησε «ανοιχτή» προς τους βουλευτές του την επιλογή της αποχής.
«Έχει υπάρξει ξανά πρωθυπουργός που το “παίζει” μάλιστα μεταρρυθμιστής να καλεί τους βουλευτές του να φύγουν από τη Βουλή; Τους προέτρεψε να μην πάνε καθόλου, αν δεν θέλουν να ψηφίσουν. Εγώ στη θέση του, θα συγκαλούσα την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μου να την ενημερώσω και θα έφερνα τη μεταρρύθμιση στη βουλή να ψηφίσουν και άλλοι», σημείωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί, αλλά δεν μπορώ να πω τι θα κάνω χωρίς να δω το νόμο».
Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά και προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφερόμενος στο ζήτημα της παρένθετης μητρότητας.
«Εμείς διαφωνούμε για … παραγγελία- παιδί με όνομα και φύλο» σχολίασε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.
Πάντως, ο κ. Ανρουλάκης τάσσεται υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση και όπως δήλωσε αναμένει να μην ψηφίσουν ίσως το νομοσχέδιο κάποιοι βουλευτές του.
«Μας κατηγορούσαν από τη ΝΔ ότι κάνουμε τα ρεπό του κ. Καμμένου όταν ψηφίζαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Εμείς θα έχουμε μια στάση ευθύνης», ανέφερε σχετικά.
Για την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «εκβιαζόμενο» με φόντο τις υποκλοπές, ο κ. Ανδρουλάκης διαπίστωσε ότι: «Είναι θέμα αρχών, ήθους, σεβασμού του ενός πολιτικού αρχηγού προς τον άλλο. Η δημοσκοπική απελπισία οδήγησε τον κ. Κασσελάκη σε αυτήν την απαράδεκτη διατύπωση. Είμαι ο μόνος πολιτικός στη χώρα που έκανα ό,τι μπορούσα για τις υποκλοπές. Αν εγώ είμαι εκβιαζόμενος οι άλλοι 70, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που δεν έκαναν τίποτα όσον αφορά στη δικαιοσύνη, τι είναι; Ας αξιολογήσει ο ελληνικός λαός».
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι έρχεται να του επιτεθεί «ο ακραιφνής οπαδός και υποψήφιος υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ας μας συγκρίνει ο ελληνικός λαός».
Όσον αφορά, στον στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι επιδιώκει το κόμμα του να είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να κάνει άνοιγμα και να ενώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστερής παράταξης που είναι κατακερματισμένες. «Να κερδίσουμε τη ΝΔ, δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ, μας απασχολούν τα προβλήματα των πολιτών», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στα της ακρίβειας επέμεινε στις θέσεις του για μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της golden visa, προγράμματα κοινωνικών κατοικιών, ενίσχυση ΔΙΜΕΑ και για εκστρατεία απέναντι στα προϊόντα των εταιρειών που κερδοσκοπούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης