Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για τη στεγαστική κρίση

Χαρίτσης: Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για τη στεγαστική κρίση
Η λύση για την στεγαστική κρίση είναι ένας νέος νόμος - πλαίσιο για το δικαίωμα στην στέγη
Σχετικά Άρθρα
Περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία, προτείνει ο πρόεδρος της νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, για να υπάρξει λύση στη στεγαστική κρίση.
«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του επικοινωνιακή προσπάθεια να διαφημίσει το αποτυχημένο πρόγραμμα "Σπίτι μου", θα μπορούσε χτυπήσει ένα διπλανό κουδούνι, σε ανθρώπους που δεν είναι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως αυτό θα τον βοηθούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα που διαμορφώνει η στεγαστική κρίση. Τα δυσθεώρητα ύψη των ενοικίων και των λογαριασμών, τα εισοδήματα που εξαφανίζονται πριν από τις 15 του μήνα, τη φούσκα του real estate που δημιουργεί η πολιτική του.
Ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα που εξελίσσεται σε οριζόντια κρίση μιας ολόκληρης γενιάς. Άμεσα χρειάζεται δραστική αλλαγή πολιτικής. Η λύση είναι ένας νέος νόμος - πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη. Με άμεσα μέτρα όπως ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία», αναφέρει σε δήλωσή του, καταλήγοντας:
«Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να παραδεχτεί ότι υπάρχει 'πληθωρισμός απληστίας', περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης