Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σκυλακάκη με Κωνσταντινίδη με επίκεντρο τα έργα της Βόρειας Ελλάδας

Συνάντηση Σκυλακάκη με Κωνσταντινίδη με επίκεντρο τα έργα της Βόρειας Ελλάδας
Συζητήθηκε και η  υλοποίηση του έργου της λειτουργικής διασύνδεσης του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στ. Κωνσταντινίδης και συζήτησαν για έργα της Βόρειας Ελλάδας.
Ειδικότερα, συζήτησαν θέματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου.
«Στην επίσκεψη συνεργασίας με τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη, ενημερώθηκα για την υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και για άλλες πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ που αφορούν όλη τη χώρα και ιδίως τους ΟΤΑ και την αγροτική δραστηριότητα, όπως το πρόγραμμα “Απόλλων”, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού, που στοχεύει να δώσει ισχυρότερο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στην ενεργειακή μετάβαση, με την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ και την εφαρμογή εικονικού συμψηφισμού, για την ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών και τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τις ΔΕΥΑ και τους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.
«Σκοπός είναι να ωφεληθούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι για μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν στα δημοτικά τους κτήρια, στον οδοφωτισμό και στα αντλιοστάσια τους, καθώς και οι πιο ευάλωτοι πολίτες. Τέλος, ενημερώθηκα για την νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ αναφορικά με την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δασικού πλούτου της χώρας», πρόσθεσε ο κ.Κωνσταντινίδης.

Τι συζητήθηκε

Ειδικότερα συζητήθηκαν:
-Η υλοποίηση του έργου της λειτουργικής διασύνδεσης του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, μέσω του αισθητικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού των υποδομών αναψυχής (αισθητήρες για πυρκαγιές, χώροι αναψυχής, πεζογέφυρες, πεζοδιάδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι πρασίνου, κλπ), με τη σύμπραξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και φορέων της Θεσσαλονίκης.
-Η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ της εγκατάστασης δικτύων συμπιεσμένου φυσικού αερίου σε μεταφερόμενη μορφή, στους Δήμους Βοΐου, Σερβίων και Βελβεντού.
-Η διασφάλιση της τροφοδοσίας των συστημάτων τηλεθέρμανσης των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης