Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκλήρωση Κεντρικής Επιτροπής - Κασσελάκης: Αν δεν γνώριζα Καπνισάκη και Πολάκη δεν θα ήμουν στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκλήρωση Κεντρικής Επιτροπής - Κασσελάκης: Αν δεν γνώριζα Καπνισάκη και  Πολάκη δεν θα ήμουν στο κόμμα
Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου και έτσι, στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές
Σχετικά Άρθρα
Τέλος έλαβαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο του κόμματος  που θα γίνει στις 23-25/2.
Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.
Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου και έτσι, στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza, θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση εκ νέου μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Τι είπε ο Κασσελάκης

Μιλώντας στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Κάνοντας αναφορά στην πρόταση για μετακίνηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα της Αριστεράς στους Ευρωσοσιαλιστές, μετά από κομματικό δημοψήφισμα όπως έχουν προτείνει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γ. Ραγκούσης, Θ.Θεοχαρόπουλος και Κ. Ζαχαριάδης και έχουν ήδη επιχειρηματολογήσει στελέχη όπως ο Γ. Ματζουράνης και η Μ. Ρεπούση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.  Κασσελάκης τόνισε ότι η πρόταση δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει, ούτε  θα γίνει ένα διαχειριστικό κόμμα. Υπενθύμισε μάλιστα  ότι ο ίδιος έχει εκφράσει την άποψή του ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ηγετική δύναμη στην ευρωπαική Αριστερά, αλλά πέραν αυτού δέχεται και άλλες απόψεις που θα συζητηθούν στο συνέδριο.
Ακόμη, ο κ. Κασσεάκης,κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα εκτυλιχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας, θα αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια, ενώ  ετοιμάζει πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και συνολική πρόταση για τη ανασυγκρότηση του κράτους.  Υπογράμμισε πως θα  είναι ένα μεγάλο ρηξικέλευθο πρόγραμμα για το πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος, θα είναι ένα «μεγάλο κράτος που θα λύνει τα προβλήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει πώς θα γίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης