Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συρεγγέλα (ΝΔ) για νομοσχέδιο ομόφυλων: Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία

Συρεγγέλα (ΝΔ) για νομοσχέδιο ομόφυλων: Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε ενωμένοι σαν παράταξη και ως κόμμα», τόνισε η Μ. Συρεγγέλα
Σχετικά Άρθρα
«Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία», ανέφερε η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή την ενημέρωση από αύριο (15/1) των βουλευτών του κόμματος για το νομοσχέδιο που αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Η κα Συρεγγέλα μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «σαφώς δεν μπαίνει κομματική πειθαρχία, γιατί έχει να κάνει με θέματα συνείδησης και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία. Το άλλο είναι ότι θεωρώ ότι με κάποιες συγκεκριμένες επεξηγήσεις που θα γίνουν μια ευρύτατη πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί προς το "ναι". Αυτή είναι η αίσθηση η δική μου».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «εδώ μιλάμε σαφώς για ανθρώπινα δικαιώματα ευρύτερα, αλλά και κυρίως για δικαιώματα παιδιών που ήδη υπάρχουν».
Σε ερώτηση γαι το εάν αν το νομοσχέδιο περνάει μόνο με τη ΝΔ και αν χρειάζεται στήριξη και από άλλα κόμματα, απάντησε πως «επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως με θέματα παιδιών, σαφώς σε αυτά τα θέματα καλό είναι να είναι από όσο το δυνατόν περισσότερες παρατάξεις μέσα στη Βουλή».

Διττή θέση ευθύνης των υπουργών

Η ίδια σε ερώτηση για το εάν πρέπει να το ψηφίσουν οι υπουργοί, μίλησε για αυξημένη ευθύνη τους, λέγοντας πως «οι υπουργοί είναι ταυτόχρονα και βουλευτές άρα έχουν μια διττή θέση ευθύνης. Όταν είσαι στο υπουργικό Συμβούλιο έχεις μια παραπάνω ευθύνη γιατί τα νομοθετήματα αυτά περνούν από το υπουργικό Συμβούλιο».
Σε ερώτηση εάν πρέπει να παραιτηθούν οι υπουργοί που δεν θα το ψηφίσουν, απάντησε πως «δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Από τη στιγμή που ήδη ο πρωθυπουργός έχει πει ότι αυτό είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με θέματα συνείδησης το οποίο έχει ο καθένας και η καθεμία. Αυτό που θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει μια ευρύτατη ενημέρωση, να υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων, όπως έτσι πρέπει να υπάρχει σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και να είναι σεβαστές όλες οι απόψεις. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι όταν θα τελειώσει όλο αυτό, στη Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι όλες και όλοι ενωμένοι».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε ενωμένοι σαν παράταξη και ως κόμμα», κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης