Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντογεώργης για νομοσχέδιο ομόφυλων: Δεν επιδιώκουμε να διχάσει - Η αποχή είναι μια δυνατότητα

Κοντογεώργης για νομοσχέδιο ομόφυλων: Δεν επιδιώκουμε να διχάσει - Η αποχή είναι μια δυνατότητα
"Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών", ανέφερε ο Θ. Κοντογεώργης
Σχετικά Άρθρα
«Αποστολή της κυβέρνησης είναι να αναγνωρίζει και μην αποφεύγει την πραγματικότητα, να λύνει τα προβλήματα», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θ. Κοντογιώργης, σημειώνοντας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών πως ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.
Ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε στο Action24 ότι «και ο γάμος και η υιοθεσία είναι πράξη και αγάπης και ευθύνης. Στα θέματα των παιδιών πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις», ενώ «δικός μας στόχος είναι και σε επίπεδο κοινωνίας και όταν έρθει στη Βουλή να υπάρχει συζήτηση. Να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το κάνουμε». Πρόσθεσε ότι και στην ΚΟ της ΝΔ θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση προτού έρθει το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.
Κληθείς να απαντήσει εάν η αποχή μπορεί να είναι μια επιλογή και για τους υφυπουργούς , απάντησε πως «είναι ένα ζήτημα που δεν επιδιώκουμε να διχάσει» και «η αποχή είναι μια δυνατότητα».
Συμπλήρωσε πως εφόσον εγκρίνεται στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του έχουν αυξημένη ευθύνη. «Θα τα δούμε αυτά σε δεύτερο χρόνο», σημείωσε.

Για ακρίβεια

Περαιτέρω, ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στο μέτωπο της ακρίβειας, λέγοντας πως είναι ένα δυναμικό πρόβλημα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δυο τρόπους και συγκεκριμένα: πρώτον ,στηρίζοντας όσο μπορεί το εισόδημα και δεύτερο, με εργαλεία που βοηθούν στη ρύθμιση της αγοράς.
Υπενθύμισε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει αρκετά πρόστιμα, τα μισά από τα οποία έχουν εισπραχθεί, αλλά και πως η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που μαζί με τα υπάρχοντα θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών 15-20% μείωση τις επόμενες ημέρες.
«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Οι πολίτες βλέπουν τις διάφορες και εντοπίζουν προβλήματα, βοηθούν τους μηχανισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι. Εκτίμησε ότι στα νωπά και στα φρούτα «θα δούμε αρκετά σύντομα αλλαγές στις τιμές».

Επιστολική ψήφος

Σχετικά με την επιστολική ψήφο, με το σχετικό νομοσχέδιο να εισάγεται τη Δευτέρα 15/1 στη Βουλή, ανέφερε ότι πρόκειται για καινούργια διαδικασία που εμβαθύνει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενσωματώνει πλήρως τους ομογενείς, ενώ τη χαρακτήρισε ιστορική τομή για την οποία η κοινωνία είναι ώριμη.
Τέλος, για τα θέματα της ασφαλείας δήλωσε δεν πρέπει καμία μέρα να πάει χαμένη, ήδη προχωρούν ενέργειες και οι πολίτες θα δουν διαφορά στην καθημερινότητα άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης