Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξοπούλου για ΟΑΣΑ: Στόχος σε βάθος χρόνου να καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο - Επιβίβαση με χρήση τραπεζικών καρτών και smartphones

Αλεξοπούλου για ΟΑΣΑ: Στόχος σε βάθος χρόνου να καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο - Επιβίβαση με χρήση τραπεζικών καρτών και smartphones
Το σύστημα θα είναι ενήμερο για όσους δικαιούνται εκπτώσεων στα εισιτήρια, σύμφωνα με την  Χρ. Αλεξοπούλου
Σχετικά Άρθρα
Στη χρήση τραπεζικών καρτών και smartphones για επιβιβάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ που ξεκινά σε πιλοτικό επίπεδο, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σημειώνοντας πως «στόχος είναι στο τέλος του 2024 να εφαρμοστεί παντού στα μέσα της Αττικής».
Η κα Αλεξοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν προμηθευτεί χάρτινο εισιτήριο, καθώς θα μπορούν να «χτυπούν» την χρεωστική ή πιστωτική κάρτα τους ή να «περνούν» το smartphone τους από το ηλεκτρονικό «μάτι» που θα υπάρχει σε κάθε μέσο μεταφοράς και έτσι, θα χρεώνονται το αντίτιμο του εισιτηρίου.
Εξήγησε ότι το σύστημα θα είναι ενήμερο για όσους δικαιούνται εκπτώσεων στα εισιτήρια, πχ. ΑΜΕΑ και θα γίνεται αυτόματα η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων.
«Η σύμβαση με τους αναδόχους υπεγράφη τον Δεκέμβριο και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα δρομολόγια λεωφορείων, Μετρό και Προαστιακού από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως είπε.
Πρόσθεσε ότι με ηλεκτρονικά μέσα θα γίνεται επίσης ο έλεγχος των επιβατών και κατά πόσον έχουν πληρώσει το αντίτιμο που τους αναλογεί.

Θα καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο

Όπως τόνισε η υφυπουργός, θα μπορούν να προμηθευτούν χάρτινο εισιτήριο και όσοι δεν έχουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, όμως ο τόχος είναι σε βάθος χρόνου να καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο.
Υπενθύμισε ότι σε αστικά λεωφορεία και δρομολόγια ΚΤΕΛ σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας, όπως η Λάρισα και η Κέρκυρα, ανάλογο σύστημα ηλεκτρονικής χρέωσης των επιβατών γίνεται ηλεκτρονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης