Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Στη Βουλή τη Δευτέρα 15/1 το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο - Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις σε όλα τα υπουργεία

Κεραμέως: Στη Βουλή τη Δευτέρα 15/1 το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο -  Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις σε όλα τα υπουργεία
H ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη, τόνισε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
Στη Βουλή εισάγεται προς συζήτηση τη Δευτέρα 15/1 το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια , διαβεβαιώνοντας ότι η ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη.
Σημειώνεται ότι δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές.
Το αίτημα για επιστολική ψήφο θα γίνεται στην πλατφόρμα μόνο με τους κωδικούς Taxis του ψηφοφόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του και θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του φακέλου, μέχρι αυτός να φτάσει στα χέρια του σφραγισμένη.
Όπως ανέφερε η κα Κεραμέως, ο φάκελος πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα το Σάββατο 8 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Προσεχώς 16.500 νέες προσλήψεις

Περαιτέρω, η κα Κεραμέως μίλησε για 16.500 νέες προσλήψεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα υπουργεία.
Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη με προτεραιότητα στην Υγεία, όπου θα γίνουν 6.500 μόνιμοι διορισμοί, ενώ έμφαση δόθηκε στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών , αλλά και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης