Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης επαναφέρει την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια και απειλεί με διαγραφές

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης επαναφέρει την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια και απειλεί με διαγραφές
Εικόνες...παιδικής χαράς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα
Λίγες ώρες μετά τη δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τα ομόφυλα ζευγάρια ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης την επαναφέρει, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τη συνεργάτιδά του.
Και όχι μόνο επαναφέρει αλλά και απειλεί με διαγραφές τους βουλευτές που τυχόν δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο», αναφορικά με το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.
Σημειώνει μάλιστα σε απειλητικούς τόνους, πως «εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο.

Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα.
Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει.
Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες  αποφάσεις 
 .
Αυγέρη: Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το ζήτημα.
«Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε χωρίς να γίνεται πειστική η κ. Αυγέρη μιλώντας στο Mega.
Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι, «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Διαφωνία Πολάκη και επιφυλάξεις

Τη διαφωνία του για το εν λόγω νομοσχέδιο εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης είπε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν για αυτό» ( νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια).
Επίσης επιφυλάξεις για τους χειρισμούς Κασσελάκη εξέφρασαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Πώς άρχισαν όλα

Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στο Star ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά για τα οποία εγώ εξεπλάγην.
Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας.
Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;
Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.
«Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα.
Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.
Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά.
Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι.
Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους.
Δεν είναι εγωιστικό αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης