Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Κασσελάκης ανακαλεί εσπευσμένα τα περί κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Κασσελάκης ανακαλεί εσπευσμένα τα περί κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει πίσω τα όσα είπε περί κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτοφανή για τα δεδομένα του κόμματος απόφαση περί κομματικής πειθαρχίας, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να ανακαλέσει σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί της ουσίας παίρνει πίσω τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star περί κομματικής πειθαρχίας.
«Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε χωρίς να γίνεται πειστική η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο Mega.
Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι, «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Διαφωνία Πολάκη και επιφυλάξεις

Τη διαφωνία του για το εν λόγω νομοσχέδιο εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης είπε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν για αυτό» ( νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια).
Επίσης επιφυλάξεις για τους χειρισμούς Κασσελάκη εξέφρασαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τα περί κομματικής πειθαρχίας

Ο κ. Κασσελάκης
μιλώντας στο Star ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά για τα οποία εγώ εξεπλάγην.
Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας.
Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.
«Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα.
Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.
Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά.
Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι.
Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους.
Δεν είναι εγωιστικό αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης