Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Πρόταση μομφής κατά του Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα Αριστερά

Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Πρόταση μομφής κατά του Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα Αριστερά
«Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή» επισημαίνει η Πέτη Πέρκα
Σχετικά Άρθρα
Πρόταση μομφής κατέθεσε η Νέα Αριστερά κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου εγκαλώντας, παράλληλα, την πλειοψηφία ότι επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή αλλά και της κυβέρνησης συνολικότερα.
Η Πέτη Πέρκα, βουλευτής της Νέας Αριστεράς και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, τονίζει σε δήλωσή της πως «η Εξεταστική με απόφαση της πλειοψηφίας ξεκίνησε τη διερεύνηση από το 1997 και με μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα- με αποτέλεσμα να εξετάζουμε μάρτυρες που δεν ξέρουν, δεν θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και το μόνο που καταθέτουν είναι υποθετικές κρίσεις».
Καταγγέλλει ως κυνική την δήλωση του Δημήτρη Μαρκόπουλου περί «γουρλίδικης» εξεταστικής, παρότι ο ίδιος ζήτησε συγνώμη σε χθεσινοβραδινή ανάρτησή του ενώ και σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών, επανήλθε στο θέμα.
Στη δήλωση της, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς καταλήγει επισημάινοντας πως «η ενέργεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους. Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή».

Ολόκληρη η δήλωση της Πέτης Πέρκα

«Είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ εν γένει για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η Εξεταστική με απόφαση της πλειοψηφίας ξεκίνησε τη διερεύνηση από το 1997 και με μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα- με αποτέλεσμα να εξετάζουμε μάρτυρες που δεν ξέρουν, δεν θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και το μόνο που καταθέτουν είναι υποθετικές κρίσεις. Αντιθέτως απέκλεισε μάρτυρες- κλειδιά που η συμβολή τους θα φώτιζε πολλές πτυχές. Για παράδειγμα αποκλείστηκαν ανώτερα στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τις οικογένειες, εκπρόσωποι εργαζομένων, σημαντικοί πραγματογνώμονες, κ.α.
Ως επιτομή αυτής της λειτουργίας έρχεται και η κυνική δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Δημήτριου Μαρκόπουλου η οποία μας οδήγησε ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 παρ. 4 Σ., των άρθρων 144 παρ. 8, 34 παρ. 6 και 150 του ΚτΒ Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α' /24.6.1987), ερμηνευμένες αυτοτελώς, αλλά και σε συνδυασμό μεταξύ τους, ενόψει και όλου του νομικού πλαισίου, εντός του οποίου εντάσσονται.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους. Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης