Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη στο Μαξίμου, εξειδίκευση από Σκρέκα - Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη στο Μαξίμου, εξειδίκευση από Σκρέκα - Τι βρίσκεται στο τραπέζι
Τι βρίσκεται στο τραπέζι
Σχετικά Άρθρα
Θέμα χρόνου είναι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας.
Σε εξέλιξη είναι το Μέγαρο Μαξίμου σχετική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσει στις 12 η εξειδίκευση των μέτρων κατά της ακρίβειας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.
"Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ετοιμάζουμε μεταρρύθμιση, ώστε να δούμε τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά να αποκλιμακώνονται. Θα εφαρμόσουμε μια δέσμη μέτρων όπου θα κάνει απαγορευτικό για κάποιον να προχωρήσει σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις", ανέφερε προ ημερών ο κ. Σκρέκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των μέτρων θα βρίσκεται το βρεφικό γάλα, οι πάνες, τα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά και οι οδοντόκρεμες, αλλά και τα οπωροκηπευτικά.
Αναμένεται να τεθεί και η θέσπιση αυστηρότερων κανόνων στις προσφορές και τα πακέτα 1+1 επιδίωξη είναι να μπει τέλος στιςπλασματικές προωθητικές ενέργειες και να προκύπτει πραγματικό όφελος για τον καταναλωτή. Μάλιστα, μεταξύ των μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η επιβολή χρονικού περιορισμού των προσφορώνκαι η υποχρέωση του προμηθευτή να αποδεικνύει ότι το προϊόν 1+1 είχε διατεθεί μεμονωμένα στην τιμή της προσφοράς.
Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα έχουν στόχο τη μείωση των τιμών, σε ένα αρκετά ικανό ποσοστό, ώστε να λειτουργήσει καταπραϋντικά για το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης