Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μόλις 18% στηρίζει Κασσελάκη – Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί

Δημοσκόπηση Alco: Μόλις 18% στηρίζει Κασσελάκη – Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί
Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης;
Σχετικά Άρθρα
Οι Νίκος Δένδιας (32%) και Κυριάκος Πιερρακάκης (15%) θεωρούνται οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco.
Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, Κωστής Χατζηδάκης 8%, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 6%, Βασίλης Κικίλιας 4%, Νίκη Κεραμέως 3% και Μάκης Βορίδης με 2%.
Σε ότι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)
Την ίδια στιγμή, στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον. Όσον αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το 40% έχει θετική γνώμη, το 44% αρνητική και το 16% είπε «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, το 66% δήλωσε ότι έχει αρνητική γνώμη, το 21% θετική και το 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Σχετικά με τον αρχηγό των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη. Ο Πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και 11% στη θετική. Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Για τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, έχει αρνητική άποψη το 49% των ερωτηθέντων, με το 35% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 16% να έχει θετική γνώμη.
Σχετικά με την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μικρή βελτίωση, με το 27% να δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το α' μέρος της δημοσκόπησης, ισχυρό προβάδισμα 18,1% μονάδων προκύπτει για τη ΝΔ αναφορικά με την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν τώρα οι πολίτες, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι 12,2% του ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο στην πρόθεση ψήφου.
Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 11,8% στην πρώτη δημοσκόπηση για το 2024 ενώ πολύ σε διψήφιο ποσοστό βρίσκεται το ΚΚΕ με 9,7%.
Εν τω μεταξύ, μοιρασμένη είναι όπως φαίνεται, η κοινή γνώμη δείχνει σε ό,τι αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με σχεδόν έναν στους δύο να διαφωνεί σε ποσοστό 49% έναντι 35% που αναφέρει ότι συμφωνεί και 16% που δηλώνει ότι δεν ξέρει/δεν απαντά.
Οι πίνακες: 
06.webp
08.webp
07.webp
05_2.webp
04_2.webp
03_4.webp
02_4.webp
01_6.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης