Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εσωτερικά πυρά από Καιρίδη κατά του Βορίδη: Όποιος υπουργός διαφωνεί, παραιτείται

Εσωτερικά πυρά από Καιρίδη κατά του Βορίδη: Όποιος υπουργός διαφωνεί, παραιτείται
Καιρίδης και Κακλαμάνης κατά Βορίδη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
«Εμφύλιο» έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης άφησε αιχμές κατά του Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει εκδηλώσει δημόσια τη διαφωνία του για τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.
Αν και ο κύριος Καιρίδης δεν κατονόμασε τον συνάδελφό του, οι σχετικές του δηλώσεις δεν άφησαν πολλά περιθώρια ερμηνείας.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε με νόημα ότι «όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχεία. Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».
Παρόλα αυτά διαχώρισε τη στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας καθώς, όπως τόνισε, «από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».
Σε παρόμοιο μήκος κύματος είχε τοποθετηθεί προ ημερών και ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογραμμίζοντας πως «όποιος υπουργός δεν θέλει να ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται», προσθέτοντας ότι οι υπουργοί οφείλουν να ταχθούν υπέρ οποιουδήποτε σχεδίου νόμου, αφού πρόκειται για κυβερνητικές αποφάσεις.
Βέβαια, στην περίπτωση του Μάκη Βορίδη το ενδεχόμενο της παραίτησής του έχει πέσει στο τραπέζι από τον ίδιο τον Υπουργό Επικρατείας.
«Στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν μου πει κάποιος “θα το κάνεις υποχρεωτικά αυτό”, δεν μπορώ να το κάνω», είχε δηλώσει προ μηνών.
Ενώ με σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 επανέλαβε τη θέση του.
«Θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία να ανοίξει ο σχετικός διάλογος. Δεν βλέπω να αλλάζω άποψη, το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους, είναι σημαντικό να ακουστούν όλες οι απόψεις» επεσήμανε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας με νόημα ότι «εγώ δεν βρίσκομαι σε δύσκολη θέση».
Έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως «ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται με όρους τακτικισμού. Ούτε έχει δεσμευτεί χρονικά για την εν λόγω ρύθμιση. Ας περιμένουμε τι θα πει και θα τοποθετηθούμε εκ νέου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης