Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεμπονέρας (ΣΥΡΙΖΑ): Μας ενδιαφέρει το μέλλον – Χρειαζόμαστε μια νέα μεγάλη Αριστερά

Τεμπονέρας (ΣΥΡΙΖΑ): Μας ενδιαφέρει το μέλλον – Χρειαζόμαστε μια νέα μεγάλη Αριστερά
Χρειαζόμαστε μια Αριστερά σύνθεσης και υπέρβασης που θα εκφράσει το σύνολο των ιστορικών ρευμάτων είπε ο κ.Τεμπονέρας
Χρειαζόμαστε μια νέα μεγάλη Αριστερά υποστήριξε ο Δ. Τεμπονέρας μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην πρόταση για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.
«Το βασικό, αυτή τη στιγμή, δεν είναι η καταστατική δυσκολία που πράγματι υπάρχει καθώς πολύ πρόσφατα έχουμε αποφασίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει, η ευρωομάδα τουλάχιστον, στην ευρωομάδα της Αριστεράς.
Το ζήτημα είναι ότι η υφιστάμενη Αριστερά αλλά και η υφιστάμενη Κεντροαριστερά, αν το βάλουμε σε μια διλημματικού χαρακτήρα επιλογή, αυτή τη στιγμή, κατά την άποψή μου, δεν συνιστούν επιλογές...
Χρειαζόμαστε μια νέα μεγάλη Αριστερά.
Μιλάμε για ένα νέο κόμμα, μια νέα Αριστερά, η οποία ακριβώς θα μπορεί να ενσωματώνει όλες τις εκφράσεις και τα ρεύματα της Αριστεράς
Είμαι της γνώμης ότι χρειαζόμαστε μια Αριστερά σύνθεσης και υπέρβασης που θα εκφράσει το σύνολο των ιστορικών ρευμάτων.
Θέλουμε μια Αριστερά η οποία θα εμπνεύσει για το μέλλον και θα δώσει προοπτική με βάση τα σύγχρονα προβλήματα» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Τεμπονέρας.
Όπως είπε, το κρίσιμο σημείο καμπής για το κόμμα είναι το ερχόμενο συνέδριο που έχει προσδιοριστεί για τα τέλη Φλεβάρη.
«Εκεί, πρέπει πράγματι να υπάρξει μια αφετηρία μέσα από την οποία εμείς θα επαναβεβαιώσουμε ιδεολογικά την ταυτότητά μας, θα επικαιροποιήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, αλλά και θα προχωρήσουμε σε μια οργανωτική ανασύνταξη των δυνάμεων, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά τελικά να κάνουμε πράξη και το ζητούμενο, να καταθέσουμε δηλαδή ένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα απαντάει στα μεγάλα προβλήματα» επισήμανε ο κ.Τεμπονέρας, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης