Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης έχει «πολιτικό» αντίπαλο τον εφοπλιστή Μαρινάκη – Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Ολυμπιακού - κυβέρνησης

Ο Μητσοτάκης έχει «πολιτικό» αντίπαλο τον εφοπλιστή Μαρινάκη – Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Ολυμπιακού - κυβέρνησης
Ο «πυρηνικός» πόλεμος που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα στην πλευρά Μαρινάκη και την κυβέρνηση θα συνεχιστεί αμείωτος
Η πολεμική διάθεση που επικρατεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την κυβέρνηση θα έχει θύματα και στις δύο πλευρές, όπως διαβεβαιώνουν πολιτικοί παρατηρητές της ρητορικής που αναπτύσσει η πλευρά Μαρινάκη απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης παίρνει το όπλο του

Προχθές, επ’ αφορμή μιας διαιτητικής απόφασης η πλευρά Μαρινάκη δια του δικηγόρου Αλέξη Κούγια κατηγόρησε όλη την κυβέρνηση ενώ έβαλε ξανά στο κάδρο τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Πρωθυπουργού ο οποίος πλέον δεν έχει κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση.
Ασφαλώς, όλες αυτές οι κατηγορίες που εκστόμισαν τα επίσημα χείλη της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βρούνε απάντηση από τον κ. Δημητριάδη μέσω εξώδικων και αγωγών που θα κάνει, πλέον, ως ιδιώτης.
Η πλευρά Μαρινάκη θεωρεί, πάντως, ότι ο Δημητριάδης αποτελεί ένα σύμβουλο του Πρωθυπουργού παρόλο που δεν κατέχει θεσμική θέση.

Έρχονται συλλήψεις που θα ενοχλήσουν τον Ολυμπιακό

Όμως, αυτό που εκτυλίσσεται δείχνει ότι ο «πυρηνικός» πόλεμος που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα στην πλευρά Μαρινάκη και την κυβέρνηση θα συνεχιστεί αμείωτος.
Ήδη στο παρασκήνιο λέγεται ότι η πλευρά της κυβέρνησης ετοιμάζεται να «δέσει» συγκεκριμένους οπαδούς που είχαν οργανωτικό ρόλο στα επεισόδια και βρίσκονται υψηλά στην πυραμίδα των συνδέσμων του Ολυμπιακού. Κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι είναι θέμα 24ώρων για να έχουν συντριπτικό χτύπημα στο οπαδικό κίνημα και εξετάζεται μόνο η κατάλληλη στιγμή στην οποία θα γίνουν οι ανακοινώσεις.
Είναι άλλωστε γνωστό στα δρώμενα του Πειραιά ότι εξαιτίας αυτών των συλλήψεων, η πλευρά του Ολυμπιακού προσέλαβε τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια.
Διότι γνωρίζει τι έρχεται…

Οι Ιφιγένειες της κυβέρνησης για να ηρεμήσει… ο Πειραιάς

Από την άλλη, κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το Μαξίμου έδιωξε από την κυβέρνηση τους Οικονόμου-Κατσαφάδο διότι «ήθελε» να κάνει το χατίρι, ως κίνηση καλής θέσης, στην πλευρά Μαρινάκη η οποία τούς είχε στοχοποιήσει με επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα, είχε αναφερθεί και στον Κ. Κατσαφάδο παρόλο που ήταν υφυπουργός και αυτό διότι, όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός, βγήκε πρώτος βουλευτής στον Πειραιά χάρις στις ψήφους των φιλάθλων. Δηλαδή αξιοποιώντας τον Ολυμπιακό…
Σημαντική υποσημείωση. Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι γαμπρός του Βασίλη Μιχαλολιάκου, πρώην βουλευτή ΝΔ και πρώην δημάρχου του Πειραιά.
Οι σχέσεις Μιχαλολιάκου με την πλευρά Μαρινάκη δεν ήταν καλές, μην ξεχνάμε ότι η πλευρά Μαρινάκη κατέβασε για δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη και εκθρόνισε τον πανίσχυρο τότε Μιχαλολιάκο, χρησιμοποιώντας ως άρμα τον Ολυμπιακό.
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως «Ιφιγένεια» τον Κατσαφάδο αλλά και τον Γιάννη Οικονόμου που ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος αυτή της θέσης.

Στήριξη στον Χρυσοχοίδη που δεν… ξεχνά

Πάμε, όμως και στα πιο σημαντικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει στην Κατεχάκη τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Όπως μάθαμε, είναι ένα πρόσωπο που δεν ήθελε η πλευρά Μαρινάκη από παλιά. Άλλωστε, για συγκεκριμένους λόγους προσπαθούσε να επιβάλει στην Κατεχάκη τον Λευτέρη Οικονόμου που ήταν υφυπουργός του Χρυσοχοίδη παλαιότερα. Σημειωτέον, την έρευνα και τις συλλήψεις τώρα για την υπόθεση του Ρέντη θα την κάνει ο Χρυσοχοίδης και δεν θα κάνει πίσω, όποιος και να βρίσκεται από πίσω.

Πλέον τα ΜΜΕ Μαρινάκη θα ασκούν σκληρή κριτική

Η πλευρά του Ολυμπιακού θα εντείνει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές, δημιουργώντας ένα εξιλαστήριο θύμα για την απώλεια του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι παραδοσιακές ιστοσελίδες και οι εφημερίδες του Ομίλου Μαρινάκη θα δείξουν τα δόντια τους στη κυβέρνηση.
Ήδη υπήρξε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, εκτεταμένη κριτική για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Στις ευρωεκλογές θα φανεί αν θα έχει κόστος τελικά για την κυβέρνηση. Σας έχουμε, όμως, ξαναπεί ότι η κυβέρνηση θεωρεί πιο αξιόπιστο συνομιλητή και σύμμαχο τον Γ. Αλαφούζο (ΠΑΟ) και τον όμιλο ΣΚΑΙ ο οποίος είναι φίλα προσκείμενος στην κυβερνητική παράταξη.
Όμως, δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί στην ποδοσφαιρική κόντρα και να μπει στα χωράφια της ΕΠΟ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης