Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες εντάσεις για την επιλογή της ευρωομάδας - Διχασμένη η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες εντάσεις για την επιλογή της ευρωομάδας - Διχασμένη η Κουμουνδούρου
«Φωτιά» και πάλι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για την επιλογή της ευρωομάδας
Μία πρόταση τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, των κυρίων Ζαχαριάδη, Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου, ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα τρία στελέχη προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την ευρωομάδα της αριστεράς και να ενταχθεί στους ευρωσοσιαλιστές, όπου έως σήμερα μετέχει ως παρατηρητής.
Η πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί στο συνέδριο τον Φεβρουάριο, απορρίπτεται προς ώρας από την Κουμουνδούρου, βρίσκει, ωστόσο, υποστηρικτές σε στελέχη του κόμματος.
Οι τρεις στην παρέμβαση τους με τίτλο « Ώρα γενναίων πολιτικών επιλογών» τονίζουν: «Η μάχη των επόμενων ευρωπαϊκών κι εθνικών εκλογών δεν θα κριθεί στο έδαφος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά στο έδαφος της Κεντροαριστεράς. Μια τέτοια θεμελιώδης επιλογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων ευρωεκλογών, είναι η απόφαση για την ένταξη πλέον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου».
Ο Στ. Κασσελάκης μιλώντας στο ertnerws και το Γιώργο Κουβαρά, σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε ερωτηθεί για το θέμα και απάντησε ότι «προφανώς υπάρχουν συγκλίσεις σε πολιτικό επίπεδο με τους ευρωσοσιαλιστές, αλλά εμείς θα παραμείνουμε στο Left».
Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ο δρόμος που δείχνει Κεντροαριστερά σημειώνουν οι κ. Θεοχαρόπουλος, Ζαχαριάδης και Ρασκούσης.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, είπε: «Εμείς πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αυτό το οποίο κάνει από το 2016 ως παρατηρητής έχει έρθει η ώρα το 2024 να το κάνει με θεσμικό τρόπο, να μετατοπίσει τη στρατηγική του και στην πολιτική ζωή της χώρας τοποθετούμενος στο χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές»
Στελέχη της Κουμουνδούρου εν είδη απάντησης στους «3» υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην αριστερά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, ηγέτιδα δε δύναμη. Επανειλημμένα ο πρόεδρος του έχει πει ότι παραμένει στην Left και παραμένει η γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους. Ανήκει όμως στην Αριστερά. Φυσικά και έχουν το δικαίωμα στελέχη που πιστεύουν κάτι άλλο να το θέσουν στα όργανα».
Θέση για το θέμα πήραν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν νομίζω ότι θα γίνει καλύτερη ζωή των πολιτών αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετακομίσει στη μία η στην άλλη ευρώ κοινοβουλευτική ομάδα. Θυμίζω ότι η καταστατική πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ ορίζει ότι η ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα ανήκει στην Αριστερά».
Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, δήλωσε στο Α΄ Πρόγραμμα: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ιδεολογικά νομίζω ότι ο σύγχρονος ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη».
«Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο ιστορικός κύκλος της Αριστεράς έκλεισε, εγώ διαφωνώ πάρα πολύ σε αυτό», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο «Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση των «3» σχολιάστηκε από στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, δήλωσε στον REAL FM: «Γιατί να μη σκεφτεί κάποιος ότι το original της σοσιαλδημοκρατίας το είχαν στο ΠΑΣΟΚ και να πάνε στη σοσιαλδημοκρατία μέσω ΣΥΡΙΖΑ και να μην πάνε απευθείας στο ΠΑΣΟΚ»;
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον REAL FM, είπε: «Δεν είναι ξενοδοχείο μία ευρωομάδα να κάνεις μία αίτηση για να βρεις ένα δωμάτιο ή για να στεγαστεί προσωρινά».
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης