Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαίνεται ο πόλεμος Ολυμπιακού με Μαξίμου - Η… τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση και τα εξώδικα Δημητριάδη κατά Μαρινάκη, Κούγια

Μαίνεται ο πόλεμος Ολυμπιακού με Μαξίμου - Η… τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση και τα εξώδικα Δημητριάδη κατά Μαρινάκη, Κούγια
Αναφερόμενος σε «τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε -έπειτα από σχετική ερώτηση- στις δηλώσεις του κ. Κούγια
Σχετικά Άρθρα
Μαίνεται ο πόλεμος της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το Μέγαρο Μαξίμου.
Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος αντιπρόεδρος των Πειραιωτών, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος -μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»- ζήτησε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο ίδιος «κατόπιν συνεννόησης με τον (Ευάγγελο) Μαρινάκη» διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία καταγγέλλοντας ότι δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό ενώ δεν μέτρησε κι ένα γκολ των ερυθρόλευκων. «Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου» δήλωσε ο κ. Κούγιας. Μάλιστα, σε νεότερες δηλώσεις του ανέφερε πως σε 10 με 15 μέρες θα καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά για την «εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα (8/1/2024) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έπειτα από σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεν πρέπει να συνδέουμε την κυβέρνηση με μια τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.
Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, αναμένεται να στείλει, ίσως και εντός της ημέρας, εξώδικα και αγωγές στον Ευάγγελο Μαρινάκη και στον Αλέξη Κούγια, καθώς ο τελευταίος έκανε λόγο για «βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου», στο οποίο «πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης. Αυτός που παρακολουθούσε τον μισό ελληνικό λαό».

Ο Π. Μαρινάκης για την... τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση

Αναφερόμενος σε «τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε -έπειτα από σχετική ερώτηση- στις δηλώσεις του κ. Κούγια.
«Εχθές το βράδυ οι πολίτες άκουσαν πρωτοφανείς κατηγορίες από την διοίκηση του Ολυμπιακού, κατά της Κυβέρνησης. Ζητήθηκε μάλιστα η παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τι απαντάει η Κυβέρνηση;» ήταν η ερώτηση, με τον κ. Μαρινάκη να απαντά πως «η Κυβέρνηση έχει καθήκον να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, από φαινόμενα βίας -παραβατικά φαινόμενα- είτε εντός γηπέδων είτε εκτός. Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση και δικαίως, λόγω των περιστατικών που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Περιστατικά, που ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω».
«Ανακοινώσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενώ έρχεται και μια σημαντική νομοθέτηση από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού. Θα εφαρμοστούν όλα αυτά και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω (σ.σ. από το ζήτημα αυτό) γιατί δεν σημαίνει πως μια νομοθέτηση ή καλή αρχή έχει λύσει το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, η δικαιοσύνη -ως οφείλει- κάνει τη δουλειά της. Υπάρχει ωστόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ της Κυβέρνησης και μιας διαιτητικής απόφασης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα. Αλίμονο εάν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημα -στη συνέχεια- γεγονότα. Τις λεγόμενες και εμπρηστικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και κατέληξε τονίζοντας πως «δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω αποφάσεις διαιτητών. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να συνδέουμε την κυβέρνηση με μια τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση».

Οι επίμαχες δηλώσεις Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην Cosmote TV μετά το αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δήλωσε:
«Κατόπιν συνεννόησης με τον Μαρινάκη, θέλω να τοποθετηθώ με όσο δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Δυστυχώς κάθε μέρα, μία εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής έναν υπάλληλο της ΕΠΟ, έναν κακοποιό στην κυριολεξία, που έστηνε ματς με τη συμμορία της Ηλιούπολης, τους εγκληματίες που πήγαν φυλακή, έχουν καθίσει σαν βδέλλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουν δύο κλόουν, τον Μάνταλο και έναν Σπυρόπουλο στην ΚΕΔ, τους οποίους έχουν τοποθετήσει εκεί για να παίρνουν μεγάλους μισθούς. Είδατε σήμερα τι συνέβη. Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο. Από σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και απο σεβασμό σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο πραγματικά δεν αποχωρήσαμε.
Ένα πεντακάθαρο γκολ. Ένα πέναλτι που θα το έδινε και ο καθαρότερος ποδοσφαιρικός ηγέτης, ο Μελισσανίδης. Ο άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να είναι στο ποδόσφαιρο».
Για τις φάσεις που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός: «Μου είπαν πως ήταν καθαρό πέναλτι. Μου είπαν πως ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο σφύριζε μόνο από τη μία πλευρά λες και έβλεπε μόνο κίτρινα. Μου είπαν πως ήταν μία σφαγιαστική διατησία. Αυτό πρέπει να τελειώνει».
Για τις επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ και την κυβέρνηση: «Θα συζητήσω σοβαρά με τον κύριο Μαρινάκη. Εγώ είμαι σχετικά νέος σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Αυτά που γνωρίζω 42 χρόνια μπορώ να τα μεταλαμπαδεύσω, αλλά ήλπιζα πως αλλάζοντας η κυβέρνηση, πως εκεί που γίνονται μεταρρυθμίσεις παντού θα αλλάξει και κάτι με το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη. Κανείς δεν μπορεί να διακόψει τη διασκέδαση του ελληνικού λαού. Καλύτερα που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο γιατί θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Είναι πρόκληση και για την Δημοκρατία. Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ;
Προσκαλώ τον Μητσοτάκη να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα να μην συνεχίσει να υπάρχει η ομπρέλα του ανιψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες. Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευτυχώς υπάρχει ο κ. Οικονόμου αντιεισαγγελέας και ο κ. Φλωρίδης. Ο κ. Βρούτσης αν δεν μπορεί να αλλάξει. Έπιασαν κορόιδο αυτόν τον Αλαφούζο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εγώ θα κάνω τα πάντα, είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Πυρά από Κούγια για το ενδεχόμενο μηνύσεων εις βάρος του

Εν τω μεταξύ, σε νεότερες δηλώσεις του σήμερα (4/1/2024), ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υποβληθούν μειώσεις εις βάρος του.
«Ποια μήνυση να κάνουν αυτοί; Αν υπάρχει Κράτος και Δικαιοσύνη πρέπει να τους μπουζουριάσουν όλους χθες. Οταν έγινε η συζήτηση με τον Μαρινάκη για το πόστο μου και γενικότερα την παρουσία μουστον Ολυμπιακό ήταν μια η απόφαση. Πάμε μέχρι τέλους, πάμε να τους βάλουμε φυλακή. Για αυτό επέλεξε εμένα. Και το 2002 τους έβαλα φυλακή και το 2012. Τα ίδια έλεγαν και τότε για μηνύσεις. Ποιος να κάνει μήνυση; Τι να κάνουν αυτά τα τσουτσέκια; Ποιος να κάνει μήνυση ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος; Ο Μελισσανίδης;
Ο κ. Μαρινάκης μου είπε ευθέως να καταγγείλω αυτή την εγκληματική οργάνωση την οποία γνωρίζει ο πολύ στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Δημητριάδης. Σαν Ολυμπιακός θα κάνω επισκέψεις στους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσω. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν αυτοί οι εγκληματίες αυτό που κάνουν. Αυτό το ρεμάλι τον Θωμά Μητρόπουλο να τον βλέπουμε μπροστά μας...» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης