Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Παπασταύρου με Ylva Johansson με επίκεντρο για μεταναστευτικό – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Παπασταύρου με Ylva Johansson με επίκεντρο για μεταναστευτικό – Τι συζητήθηκε
Ο Στ. Παπασταύρου εξήρε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών
Με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ylva Johansson, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Επιτρόπου σε εκδήλωση-συζήτηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης «επανεπιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να καταπολεμήσουν τη δράση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο».
Ο κ. Παπασταύρου εξήρε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών, σημειώνοντας πως «είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να μετουσιωθεί άμεσα σε δράσεις, ενώ αποτελεί κεντρικό ζήτημα που πρέπει να προσελκύσει παγκόσμια υποστήριξη». Πρότεινε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθνικών συντονιστών για την καταπολέμηση των διακινητών μεταναστών, την οποία η Επίτροπος καλωσόρισε και δεσμεύτηκε να εξετάσει, ενώ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε ένα καινούργιο νομικό πλαίσιο που να εμποδίζει και να πατάσσει τη διακίνηση μεταναστών. Το παλαιό - 20 χρόνων πλέον - πλαίσιο πρέπει να εκσυγχρονιστεί και το πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας πρέπει να ενισχυθεί».
Ακόμη, ο κ. Παπασταύρου στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού, ευρωπαϊκού πλαισίου επιστροφών μεταναστών, οι οποίες και πρέπει να γίνουν «πιο αποτελεσματικές και πιο πρακτικές. Οι επιστροφές δεν είναι διμερές, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα. Και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης