Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγαπηδάκη: Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα για κορωνοϊό και γρίπη – Κλεισμένα 50.000 ραντεβού

Αγαπηδάκη: Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα για κορωνοϊό και γρίπη – Κλεισμένα 50.000 ραντεβού
"Κανένας θάνατος δεν είναι αποδεκτός από την πολιτεία όταν υπάρχουν αντίστοιχα αποτελεσματικά μέτρα", τόνισε η Ειρ. Αγαπηδάκη
Δεν αντιμετωπίζει πίεση το ΕΣΥ, αν και υπάρχει αυξημένη κάλυψη σε απλές κλίνες, τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρ. Αγαπηδάκη, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα με το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού.
«Έχουμε περίπου 190.000 εμβόλια έναντι του Covid αυτή τη στιγμή και κλεισμένα 50.000 ραντεβού. Έχουμε ένα πολύ υψηλό κύμα γρίπης, έχει ήδη εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού της χώρας άνω των 60 ετών», ανέφερε μιλώντας στο mega η κα Αγαπηδάκη.
Τόνισε δε, ως το εμβόλιο κατά της γρίπης προλαμβάνει τη βαριά νόσηση και τον θάνατο.
Η κα Αγαπηδάκη σχετικά με τις διασωληνώσεις ανέφερε ότι «ευτυχώς μέχρι τώρα έχουμε κάτω από 50% σε αυτούς τους δείκτες», «έχουμε πολύ λιγότερες νέες διασωληνώσεις και θανάτους από πέρυσι», προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν μας ικανοποιεί, γιατί κανένας θάνατος δεν είναι αποδεκτός από την πολιτεία όταν υπάρχουν αντίστοιχα αποτελεσματικά μέτρα».

Για ΕΚΑΒ

Η κα Αγαπηδάκη έκανε λόγο για σειρά από παρεμβάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας σε τροχιά υλοποίησης, με την πρώτη να αφορά την τηλεϊατρική, ένα σύστημα μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να νοσηλευτούν κατ’ οίκον και να παρακολουθούνται στο σπίτι τους από γιατρούς, ενώ η δεύτερη μεταρρυθμίσεις στο ΕΚΑΒ και στις αεροδιακομιδές.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στα 6-7 λεπτά μετά την πρώτη κλήση, σημείωσε και πρόσθεσε πως «έχουμε ήδη ενισχύσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα».
Συμπλήρωσε πως «έχουμε αεροδιακομιδές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και έχει άμεση σχέση με το σύστημα τηλεϊατρικής. Όταν έχεις έναν έμπειρο γιατρό, ο οποίος μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο έναν ασθενή και να κρίνει πότε χρειάζεται ή όχι αεροδιακομιδή, είναι πολύ βασικό και αυτό υλοποιούμε αυτή τη στιγμή, οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε στο ΕΚΑΒ με τα νέα τύπου ελικόπτερα και το προσωπικό για να έχουμε μέσα σε 7 λεπτά τις μεταφορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης