Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο πρωθυπουργός ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν – Οι μετρήσεις που τρόμαξαν το Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν – Οι μετρήσεις που τρόμαξαν το Μαξίμου
Ανησυχητικές οι δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση κυρίως για τα θέματα της ακρίβειας και της ασφάλειας
Oι δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΒΝ, ήταν ανησυχητικές καθώς αναδείκνυαν δεύτερο ζήτημα δυσαρέσκειας την ασφάλεια του πολίτη ενώ πρώτο ήταν η ακρίβεια.
Έτσι εξηγείται γιατί άρον άρον ο Πρωθυπουργός άλλαξε όλη την ηγεσία της Κατεχάκη, φέρνοντας τον σταθερό Μιχάλη Χρυσοχοίδη ξανά στα παλιά του λημέρια.

Ακρίβεια και ασφάλεια του πολίτη δύσκολα θα αντιμετωπιστούν

Όμως, η δυσαρέσκεια πολύ δύσκολα θα φύγει μιας και τα προβλήματα της ασφάλειας προκύπτουν καθημερινά σε όλες τις γειτονιές, στο Κέντρο, στα σχολεία στα πανεπιστήμια.
Όπως δύσκολα θα φύγει και στα θέματα της ακρίβειας.
Έρευνες που θα αναδειχθούν και το επόμενο διάστημα δείχνουν ότι η ελληνική οικογένεια πληρώνει το βρεφικό γάλα 200% παραπάνω από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ενώ στα περισσότερα προϊόντα η Ελλάδα είναι πιο ακριβή από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πίσω στο θέμα της προοδευτικής ατζέντας

Όπως επίσης ήταν πολύ σκληρές οι μετρήσεις και για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία η οποία είναι αυτή που ενοχλεί περισσότερο από το γάμο.
Έχουμε γράψει ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει πίσω στο νομοσχέδιο και να επανεξεταστούν οι διατάξεις καθώς τρόμαξε με αυτά που είδε στις μετρήσεις.
Δεν αποκλείεται, όμως, το θέμα να έρθει με ένα πιο πλάγιο τρόπο. Η πρώτη εκτίμηση είναι να γίνει με την αποδοχή της τεκνοθεσίας μέσω των άλλων ευρωπαϊκών χωρών τις οποίες θα κάνει δεκτές η ελληνική Πολιτεία, όμως, δεν θα επιτρέπει να γίνονται τεκνοθεσίες επί ελληνικού εδάφους.

Νέα πίεση στο ΕΣΥ με την έξαρση κορωνοιού

To επόμενο διάστημα, θα δούμε να κορυφώνεται η πίεση στην δημόσια υγεία μιας και κάθε μέρα έχουμε 250 περιστατικά covid που οδηγούνται στο νοσοκομείο.
Πέρα από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην υγεία (προσλήψεις, νέο ΕΚΑΒ, λειτουργία νοσοκομείων), ο νέος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης θα χρειαστεί να πάρει μέτρα για τα θέματα του κορωνοιού και να αποφύγει μία νέα υγειονομική κρίση.

Νέος ποινικός κώδικας

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί σε μία ευνοϊκή ατζέντα, φέρνοντας για ψήφιση ένα νέο Ποινικό Κώδικα όπου όλες οι ποινές θα γίνονται πιο αυστηρές και πλέον οι ποινές ακόμα και για σοβαρά πλημμελήματα θα εκτίονται.
Είναι ένα νομοσχέδιο που θέλει να φέρει ηρεμία στους πολίτες που θεωρούν ότι η Πολιτεία είναι ελαστική απέναντι στο έγκλημα.
Εξάλλου εγκληματικότητα-δικαιοσύνη είναι μαζί με την ασφάλεια πάνε μαζί.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κατεχάκη θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει την μετάθεση αστυνομικών προς την επαρχία και έτσι θα ενισχύσει τα μεγάλα αστικά κέντρα που το έχουν ανάγκη.

Σκέφτεται και άλλες διορθωτικές κινήσεις αλλά μετά τις ευρωεκλογές

Συνοψίζοντας, ο Πρωθυπουργός ανακάτεψε την τράπουλα στο κυβερνητικό σχήμα αλλά τα μέτωπα παραμένουν πολύ ισχυρά.
Επίσης, υπάρχουν και άλλες δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση που δεν ήθελε να τις αγγίξει τώρα ο Πρωθυπουργός καθώς θα άνοιγε ένα μεγάλο θέμα ευρύτερου ανασχηματισμού και όχι 2 απλών διορθωτικών κινήσεων.
Οι πληροφορίες του ΒΝ λένε για θέματα στο υπουργείο Ναυτιλίας, ας όψεται όμως, που Ελλάδα-Τουρκία συνεργάζονται για τις μεταναστευτικές ροές.
Ενώ υπάρχουν και άλλες τρύπες στο κυβερνητικό έργο οι οποίες θα γίνουν αντικείμενο ενασχόλησης του πρωθυπουργού όχι τώρα, αλλά μετά τις ευρωεκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης