Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Απόδειξη αποτυχίας ο νέος ανασχηματισμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για τον Συρίγο

Φάμελλος: Απόδειξη αποτυχίας ο νέος ανασχηματισμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για τον Συρίγο
"Εφόσον επιμένει ο κ. Συρίγος δεύτερη και τρίτη φορά, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει θέση αν μπορεί να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ", ανέφερε ο Σ. Φάμελλος
«Ο δεύτερος ανασχηματισμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τις εκλογές, είναι απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 99,4» τόνισε ότι «ο κ. Οικονόμου και ο κ. Κατσαφάδος «πλήρωσαν» την ανεπάρκεια και ασυνέπεια που έχει δείξει η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα ασφάλειας είτε μιλάμε για το δυστύχημα Τεμπών, την δολοφονία Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη, αλλά και τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Στα θέματα προστασίας του πολίτη η κυβέρνηση είναι μόνο λόγια».
«Για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, μετά την δολοφονία Κατσουρή στη Ν.Φιλαδέλφεια από τους Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν, έμειναν στα χαρτιά. Και δυστυχώς η κοινωνία μας έχει ακόμη ένα θύμα από την μεριά της αστυνομίας αυτή τη φορά. Η ακραία οπαδική βία διαβρώνει τον αθλητισμό, κάτι που αποδείχθηκε και στο Ρέντη και προσβάλλει όλα τα ιδανικά του αθλητισμού», συμπλήρωσε.

Για αλλαγές στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

Ακόμη, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως δεν κρίνονται θετικές ούτε και οι επιλογές της κ. Μιχαηλίδου και του κ. Γεωργιάδη στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αντίστοιχα.
«Πολύ πρόσφατα η κ. Μιχαηλίδου είχε υπεραμυνθεί της άποψης ότι τα παιδιά πρέπει να περπατάνε χιλιόμετρα για να πάνε στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, κάτι που είναι ντροπή για την χώρα μας. Και όλοι θυμόμαστε τις αρνητικές και καταστροφικές επιλογές του κ. Γεωργιάδη στα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας» , εξήγησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση για την τοποθέτηση Συρίγου

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Αγγ. Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως «το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Συρίγος επιμένει στις θέσεις του, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αναφέρεται στον παρωχημένο χαρακτήρα της Συνθήκης της Λωζάνης με την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου, αλλά και με την ιδιότητα του πολιτικού προσώπου, δηλαδή του βουλευτή της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις όμως αυτές, ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανοιχτό διάλογο με την Τουρκία, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη διπλωματική πολιτική της χώρας μας. Δεν κάνεις τέτοιο «δώρο» ιδίως σε φάση διαπραγμάτευσης! Και μάλιστα όταν ο κ. Ερντογάν έχει αποδείξει την αναθεωρητική και επιθετική του διάθεση».
«Αυτό όμως δεν είναι το πρώτο περιστατικό που είναι επιζήμιο για εθνικά συμφέροντα, είχε προηγηθεί η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Κοσιώνη και τον κ. Τσίμα στο ΣΚΑΙ τον Ιούλιο, στην οποία άφηνε ο ίδιος ανοιχτά ζητήματα κυριαρχίας, μίλησε δηλαδή για υποχωρήσεις στα θέματα κυριαρχίας. Και έχουμε πει ότι είναι ιδιαίτερα αρνητικό και επικίνδυνο να ξεκινάς ένας διάλογο μιλώντας για υποχωρήσεις. Και τώρα έρχεται αυτή η δήλωση, κατ’ επανάληψη του κ. Συρίγου, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης.», πρόσθεσε.
«Για να είμαστε ξεκάθαροι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει τοποθετηθεί από την πρώτη ημέρα σε ανώτατο επίπεδο ότι πρέπει να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος στη βάση της ειρήνης και της φιλίας των δύο κρατών και λαών. Έχουμε θέσει όμως πριν αρχίσει ο διάλογος, και ακριβώς γιατί μας ανησυχούν οι δηλώσεις της κυβέρνησης, μία κόκκινη γραμμή που είναι τα θέματα κυριαρχίας και άμυνας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε συζήτηση και προφανώς καμία υποχώρηση στα θέματα αυτά», είπε ο κ. Φάμελλος.
Παρατήρησε πως «παλιότερα ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιούσε κυριολεκτικά «με το παραμικρό» δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του Αλέξη Τσίπρα που αναπαρήγαγαν οι τουρκικές εφημερίδες. Τώρα που γίνονται αυτές οι δηλώσεις, και μάλιστα επανειλημμένα από μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, δηλαδή της συμπολίτευσης της χώρας δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν τον προβληματίζει αν θα αναπαραχθούν από τον τουρκικό τύπο;»
«Πέρα από την ασυνέπεια που είναι πλέον προφανής, υπάρχει μια επικίνδυνη τοποθέτηση για την διπλωματική πολιτική της χώρας. Και για το λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τη διπλωματική θέση της κυβέρνησης και άρα και της χώρας. Δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες και σε εκκρεμότητα οι τοποθετήσεις του κ. Συρίγου», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.
«Αν ήταν προσωπική αυτή η τοποθέτηση του κ. Συρίγου θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης, αυτό θα ήταν σαφές και ως μήνυμα προς την άλλη πλευρά όχι μόνο ως προς τον ελληνικό λαό. Εφόσον επιμένει ο κ. Συρίγος δεύτερη και τρίτη φορά, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει θέση αν μπορεί να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Τα λέω αυτά γιατί αυτό επηρεάζει την χώρα μας, δεν επηρεάζει το πρόσωπο του κ. Συρίγου ή την άποψή του. Δεν μπορεί αυτό να εκπέμπεται από την συμπολίτευση, ιδίως σε μια τέτοια στιγμή με αναθεωρητή γείτονα απέναντί μας, που ψάχνει ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Για ακρίβεια

Για το ζήτημα της ακρίβειας ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «παρά τις δεκάδες εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών για την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη αισχροκέρδειας και ακρίβειας, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες βλέπουν στα ράφια, στους λογαριασμούς και στα πρατήρια καυσίμων τις τιμές να είναι υψηλότερες στην Ευρώπη. Πρόσφατα υπήρξε μια έρευνα με στοιχεία της Eurostat που τοποθετούσε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στις τιμές πολλών καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και σε πρώτη θέση στο κόστος για τις τηλεπικοινωνίες με απόκλιση από το μέσο όρο της Ευρώπης σε ποσοστό άνω του 50%.».
Όπως ανέφερε, «ενώ στη χώρα μας έχουμε από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, είμαστε δεύτεροι πριν από το τέλος σε αγοραστική δύναμη, έχουμε από τις υψηλότερες τιμές σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, καύσιμα και υπηρεσίες. Και οι υψηλές αυτές τιμές είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με το βιοτικό επίπεδο και το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού».
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την ακρίβεια που μαστίζει την χώρα.
«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει για να πατάξει την ακρίβεια, χαρακτηριστικά είναι παραδείγματα της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της τεράστιας αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ. Και στους τρεις αυτούς τομείς η κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει μειώνοντας τις τιμές στις δύο πρώτες περιπτώσεις όντας μέτοχος των εταιρειών αυτών με υψηλό ποσοστό και στην τελευταία με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ ακόμη και με μηδενισμό στα είδη πρώτη ανάγκης», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.
Κατέληξε λέγοντας πως «έχουμε μια κοινωνία που εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης «μαζεύει» τον πλούτο στα ψηλά, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Η κοινωνία ζορίζεται, δεν τα βγάζει πέρα αυτό αφορά και τους επαγγελματίες και τη βιοτεχνία και όλα τα νοικοκυριά. Παλιότερα μιλούσαμε για τα ευάλωτα νοικοκυριά τώρα, η ευαλωτότητα πολλαπλασιάζεται και αυτό είναι κακό προμήνυμα για το μέλλον της κοινωνικής συνοχής και της λειτουργίας της κοινωνίας και της παραγωγής. Γιατί τελικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης και όχι από εξωγενείς λόγους δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και στην επιχειρηματικότητα και στα νοικοκυριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης