Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος για ανασχηματισμό: Κανείς στην κυβέρνηση δεν είναι μόνιμος - Οι αλλαγές δεν απαξιώνουν πρόσωπα

Σκέρτσος για ανασχηματισμό: Κανείς στην κυβέρνηση δεν είναι μόνιμος - Οι αλλαγές δεν απαξιώνουν πρόσωπα
«Yπάρχουν μόνο αμετακίνητες πολιτικές», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας
Μεταρρυθμίσεις και νομοθετικό έργο, ακρίβεια και οπαδική βία, ομόφυλα ζευγάρια και κορωνοϊός συνθέτουν το μενού της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσου, στην εφημερίδα Realnews. Έχει, όμως, να στείλει και ένα μήνυμα, με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό: Αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν, αμετακίνητα πρόσωπα όχι.
Στο ερώτημα, αναλυτικώς, για τις αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, ο 'Α. Σκέρτσος παραπέμπει σε αυτό που «έχει πει ο πρωθυπουργός», ότι, δηλαδή, «υπάρχουν "μόνο αμετακίνητες πολιτικές".
Κανείς και καμία από όσους και όσες συμμετέχουμε στην κυβέρνηση δεν είμαστε μόνιμοι.
Η βαριά ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις προσδοκίες και απαιτήσεις της κοινωνίας.
Οι αλλαγές δεν απαξιώνουν την προσφορά των προσώπων αλλά έχουν στόχο την ακόμη καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης σε κρίσιμα πεδία της καθημερινότητας, όπως η ασφάλεια, η υγεία και η εργασία με στελέχη που διαθέτουν εμπειρία και μεταρρυθμιστική ορμή».

Τέσσερα όπλα για την ακρίβεια

Στο πρόβλημα της ακρίβειας η κυβέρνηση αντιτάσσει -όπως επισημαίνει- τέσσερα «όπλα»: Πρώτον, «μόνιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων». Δεύτερον, «αυστηροί έλεγχοι στην αγορά και υψηλά πρόστιμα», τρίτον, «η στοχευμένη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ειδικές ομάδες του πληθυσμού που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη -μόνο τον Δεκέμβριο διαθέσαμε 700 εκατομμύρια ευρώ». Και τέταρτον, «η καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και της επιτροπής ανταγωνισμού».

Τα τιμολόγια ενέργειας

Θυμίζει δε, στο σημείο αυτό, «τις παρεμβάσεις μας για τα τιμολόγια ενέργειας, για τις προμήθειες των τραπεζών αλλά και τη μόνιμη μείωση της τιμής κατά 5% σε τουλάχιστον 1.200 προϊόντα. Ασφαλώς το πρόβλημα της ακρίβειας δεν εξαφανίστηκε αλλά τα μέτρα απέδωσαν καθώς ο πληθωρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αναφέρει κλείνοντας τη συγκεκριμένη απάντηση.
Ξεδιπλώνοντας εξ άλλου το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα, ο 'Α. Σκέρτσος δηλώνει πως «μόνο μέσα στον Ιανουάριο έχουμε τις δυο εμβληματικές -ιστορικές θα έλεγα- θεσμικές παρεμβάσεις μας για τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικά πανεπιστήμια και την επιστολική ψήφο, αλλά και τα καίριας σημασίας νομοσχέδια για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης και για την οπαδική βία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης