Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδονται τα σχέδια για μεταφορά των δημοτικών ραδιοφώνων στις Περιφέρειες μετά τον σάλο για τον Αθήνα 9,84

Διαψεύδονται τα σχέδια για μεταφορά των δημοτικών ραδιοφώνων στις Περιφέρειες μετά τον σάλο για τον Αθήνα 9,84
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος μίλησε για «παραφιλολογία» και εξαπέλυσε βέλη κατά του νέου Δήμαρχου Αθηναίων
Κατόπιν καταγγελιών που ξεκίνησαν από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, η κυβέρνηση φαίνεται να διαψεύδει τα σχέδια για την μεταφορά του «Αθήνα 9,84» και των δημοτικών ραδιοφώνων, πανελλαδικά, στην αρμοδιότητα των Περιφερειών.
Ειδικότερα, σε σημερινή του (5/1) τηλεοπτική συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε τον σχεδιασμό για ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου -και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ από χθες- τόνισε σχετικά πως «έχω επικοινωνήσει και με τα αρμόδια υπουργεία, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, και πλέον είναι εν ευρεία έννοια και στην αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας τύπου και του αρμόδιου υφυπουργείου. Ο 9.84 ανήκει στον δήμο, στους δημότες Αθηναίων, αλίμονο αν είχαμε κάνει έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το διαψεύδω κατηγορηματικά».
Ακολούθως, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος μίλησε για «παραφιλολογία» και εξαπέλυσε βέλη κατά του νέου Δήμαρχου Αθηναίων, εξηγώντας πως ο Χάρης Δούκας «γνωρίζει εδώ και τρεις μέρες πως δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια απ' την κυβέρνηση.»
Αναλυτικότερα, ο. Λιβάνιος ανέφερε:
«Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν "ιδιωτικοποίηση" του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν "μεταφορά του" στην Περιφέρεια Αττικής: Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες. Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».



Τις κυβερνητικές διαψεύσεις υποδέχτηκε με ανακούφιση ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, εκφράζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη χαρά του καθώς «μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων».



Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική καταγγελία προέβη, μέσω ΣΚΑΪ 100,3, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.
Όπως είπε εάν κατατεθεί και ψηφιστεί η σχετική διάταξη, ο ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων δεν θα ελέγχεται πλέον από τον Χάρη Δούκα, αλλά από τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.
«Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώστε επίσης πως η πρόβλεψη πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, μια και αναφέρει ότι η περιφέρεια θα μπορεί στη συνέχεια να δώσει τη διαχείριση των ραδιοφώνων σε ιδιώτες.
Στην Αττική πάντως δεν είναι μόνο ο «Αθήνα 9,84», είναι ακόμα το «Κανάλι 1 90,4» στον Πειραιά αλλά και ο «Επικοινωνία 94» του Νέου Ηρακλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης