Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάτι δεν πάει καλά - Τραγικός ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Σε 6 μήνες 3 αποπομπές υπουργών, μηδέν στα θέματα ασφάλειας

Κάτι δεν πάει καλά - Τραγικός ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Σε 6 μήνες 3 αποπομπές υπουργών, μηδέν στα θέματα ασφάλειας
Η κολλητή του Μητσοτάκη με τις πολλές γκάφες αναβαθμίστηκε…
O ανασχηματισμός της κυβέρνησης 6 μήνες μετά την πρώτη σύνθεσή της είναι μία καταφανέστατη ομολογία αποτυχίας του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Την οποία φυσικά δεν πρόκειται να παραδεχτεί δημοσίως, αφού όταν του έγινε ερώτηση στην ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου για τα εάν τελικά ήταν πετυχημένο το rotation που έκανε στην κυβέρνηση (σε σχέση με την κυβέρνηση της πρώτης θητείας), εκείνος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του.
Όμως, η εικόνα της κυβέρνησης μετά από 6 μήνες είναι τραγική.
Μέσα σε 6 μήνες η κυβέρνηση άλλαξε 3 υπουργούς Προστασίας του Πολίτη.
Ο Νότης Μηταράκης αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση διότι την περίοδο των πυρκαγιών λιαζόταν στη Χίο, ο Γιάννης Οικονόμου πέρασε και δεν ακούμπησε, βασικά ήταν ίσως ο χειρότερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη από καταβολής υπουργείου (ακόμα και από τον Βύρωνα Πολύδωρα) με αρκετούς θανάτους αστυνομικών στη «βάρδια» του ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ήρθε ως δοκιμασμένη λύση.
Όμως, θυμίζω ότι τον είχαν αποπέμψει νύχτα και αυτόν, τον θεώρησαν αποτυχημένο και έφεραν τον Τάκη Θεοδωρικάκο στη θέση του ο οποίος αργότερα δεν αξιοποιήθηκε.

Η κυβέρνηση στην ασφάλεια των πολιτών παίρνει μηδέν


Συμπερασματικά, η κυβέρνηση τα έχει πάει χάλια στο τομέα της ασφάλειας των πολιτών, έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την μικροεγκληματικότητα, τα γκέτο στο Κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και το Μενίδι παραμένει η πλήρης ασυδοσία από συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμών.
Παράλληλα η χαλαρή πολιτική στο μεταναστευτικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, η κυβέρνηση έδωσε άδειες παραμονής σε παράνομους μετανάστες για να λύσει το πρόβλημα της αδυναμίας εργατικών χεριών άλλα έχει διχάσει την ίδια τη Νέα Δημοκρατία.
Γι’ αυτό και μεγαλώνει το πατριωτικό ρεύμα (και στην Ελλάδα) το οποίο θα δείξει τις δυνάμεις του στις ευρωεκλογές.

Ανύπαρκτο το υπουργείο Ναυτιλίας


Από την κυβέρνηση αποπέμφθηκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το υπουργείο Ναυτιλίας και στην θέση του έχει πάει εδώ και καιρό ο Χρήστος Στυλιανίδης χωρίς, όμως, να έχει ακουστεί καθόλου.
Παρόλο που οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί, αυτό οφείλεται στην διάθεση της Τουρκίας να συνεργαστεί και όχι στην ετοιμότητα του Λιμενικού.
Μάλιστα, πληροφορίες του ΒΝ λένε ότι για πρώτη φορά έχουμε παροπλισμένα αρκετά σκάφη του Λιμενικού τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από την υπερχρήση των προηγούμενων ετών για την προστασία των συνόρων…

Η κολλητή του Μητσοτάκη με τις πολλές γκάφες αναβαθμίστηκε…

Πέρα όμως, από την αποτυχία της στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη, η αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας δείχνει την προτίμησή του σε πρόσωπα πολύ κοντά στην οικογένειά του και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο Πρωθυπουργός σε άλλα πρόσωπα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τα οποία περίμεναν να αναλάβουν και αυτά ένα κρίσιμο ρόλο.
Ειδικά τα στελέχη της δεξιάς πτέρυγας που περίμεναν μία αναβάθμιση ώστε να σταματήσουν να πυροβολούν την κυβέρνηση για την προοδευτική ατζέντα που ετοιμάζει.
Και θυμίζουμε ότι η κ. Μιχαηλίδου είναι ένα πρόσωπο επιρρεπής στις λεκτικές γκάφες όπως πρόσφατα που είπε ότι «καλώς γίνονται οι συγχωνεύσεις σχολείων και ότι δεν πειράζει τα παιδιά να περπατάνε και 3 χιλιόμετρα για να πηγαίνουν στο σχολείο τους».
Και δεν είναι μόνο αυτές…


Προσπαθεί να «κοντύνει» τον Άδωνι στο Υγείας

Τέλος, να πούμε ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε τελεσίγραφο στον Άδωνι Γεωργιάδη για να πάει στο υπουργείο Υγείας διότι δεν έχει κανέναν άλλο ετοιμοπόλεμο να πέσει στα βαθιά και πολλοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι στο υπουργείο Υγείας έχει πάει και τον Θανάση Πλεύρη και «του τελείωσε το πολιτικό κεφάλαιο».
Μήπως προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να κοντύνει την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, ρωτάνε εύλογα κάποιοι;
Επίσης, όπως μαθαίνουμε, στο υπουργείο Υγείας το οποίο, επίσης, αποτελεί ένα αγκάθι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπήρχαν κακές σχέσεις του κ. Χρυσοχοίδη και της Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία είναι κολλητή φίλη του Απόστολου Δοξιάδη που μιλάει κατευθείαν με τον Πρωθυπουργό.

Αμφίβολη η συνεργασία των υπουργών στο Υγείας

Ενώ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους θεωρείται πρόσωπο που αναφέρεται κατευθείαν στον Άκη Σκέρτσο.
Και πραγματικά διατυπώνεται το εξής ερώτημα: Το σκέφτηκε καλά ο Άδωνις Γεωργιάδης να συνεργαστεί με δύο υπουργούς που δεν είναι «δικής του» προτίμησης και ειδικά σε ένα υπουργείο – κόλαση;
Αμφίβολο μου φαίνεται το μέλλον αυτής της τριάδας…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης