Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγαπηδάκη: Σε αυξημένη εγρήγορση για να προστατεύσουμε τους πολίτες - Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το ρυθμό των εμβολιασμών

Αγαπηδάκη: Σε αυξημένη εγρήγορση για να προστατεύσουμε τους πολίτες - Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το ρυθμό των εμβολιασμών
Δεν συντρέχει λόγος πανικού, σύμφωνα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Σχετικά Άρθρα
Το φαινόμενο είναι δυναμικό, «το παρακολουθούμε, δεν συντρέχει λόγος πανικού, αλλά είμαστε σε αυξημένη εγρήγορση για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με αφορμή την έξαρση κορωνοιού και γρίπης.
Η κα Αγαπηδάκη μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε πως το γεγονός ότι έχουμε υποδιπλάσιο αριθμό θανάτων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι δεν μας ανακουφίζει, καθώς με τα εργαλεία που υπάρχουν, όπως φάρμακα και εμβόλια, δεν θα έπρεπε να χάνεται ούτε μία ανθρώπινη ζωή.
Σε ότι, αφορά τους εμβολιασμούς, σημείωσε πως «υπάρχει αύξηση στον ρυθμό των εμβολιασμών, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι» και πρόσθεσε ότι ξεκίνησε ξανά ο ΕΟΔΥ την ενημέρωση των γιατρών για τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, ώστε να μπορούν να τα συστήνουν στους ασθενείς τους.
Πρόσθεσε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 657 εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που μπορούν να πηγαίνουν σε νησιά ή σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων, ώστε να εμβολιάζουν τους πολίτες.
Τέλος, η κα Αγαπηδάκη κάλεσε τα ευάλωτα άτομα και τους πολίτες άνω των 60 τα άτομα να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για τη γρίπη και τον κορωνοϊό, αλλά και όσους έχουν συμπτώματα ή είναι θετικοί να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους για να λαμβάνουν αντιική αγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης