Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συρίγος το 2020: Συνθήκες όπως της Λωζάνης, που καθορίζουν σύνορα, είναι ιερές - Δεν τις αγγίζεις

Συρίγος το 2020: Συνθήκες όπως της Λωζάνης, που καθορίζουν σύνορα, είναι ιερές - Δεν τις αγγίζεις
Η στροφή 180 μοιρών για τη Συνθήκη της Λωζάνης από τον Άγγελο Συρίγο
Σχετικά Άρθρα
Τα περί παρωχημένων διατάξεων στη Συνθήκη της Λωζάνης αποτελούν στροφή 180 μοιρών για τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο.
Ειδικότερα, το 2020 ο κ. Συρίγος δήλωνε πως: «Συνθήκες όπως της Λωζάνης, που καθορίζουν σύνορα, είναι ιερές. Δεν τις αγγίζεις. Επομένως οποιαδήποτε συζήτηση για τέτοια θέματα δείχνει και το τέλος της διαδρομής».
Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, ο ίδιος βουλευτής έκανε λόγο για «παρωχημένες διατάξεις» προκαλώντας αντιδράσεις και αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση περί κρυφής ατζέντας στα ελληνοτουρκικά.
«Σήμερα θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι μια Συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία» είπε την Τρίτη μιλώντας στον Σκάι. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και σήμερα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης. «Δεν μίλησα για αναθεώρηση της Συνθήκης. Είπα ότι είναι παρωχημένη. Το θέμα των παρωχημένων διατάξεων είναι κάτι αυτονόητο» είπε χαρακτηριστικά.
Δηλαδή από το «δεν αγγίζεις» συνθήκες όπως εκείνη της Λωζάνης, ο κ. Συρίγος πέρασε στο «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη». Πρόκειται για μια αλλαγή που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την σκοπιμότητα της, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη ο ελληνοτουρκικός διάλογος, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, να κάνει λόγο για... αμοιβαία επωφελή προσέγγιση («καζάν καζάν» κατά την προσφιλή του έκφραση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης