Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Η Συνθήκη της Λωζάνης το πιο στέρεο νομικό θεμέλιο που διευθετεί τις σχέσεις της περιοχής – Κανένα θέμα παραίτησης Συρίγου

Μαρινάκης: Η Συνθήκη της Λωζάνης το πιο στέρεο νομικό θεμέλιο που διευθετεί τις σχέσεις της περιοχής – Κανένα θέμα παραίτησης Συρίγου
"O κ. Συρίγος δεν μίλησε για αποστρατικοποίηση των νησιών και έκανε ανάλυση για επιμέρους όρους που από το 1974 έως το 2023 έχουν αλλάξει κατά τον ίδιο. Ήταν μια επιστημονική ανάλυση", ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Αγγέλου Συρίγου, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, εξηγώντας η κυβέρνηση θεωρεί τη Συνθήκη της Λωζάνης «ως το πιο στέρεο θεμέλιο που διευθετεί συνολικά τις σχέσεις της περιοχής».
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με φόντο την πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελου Συρίγου, περί παρωχημένων διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάνης στο 97%, σε ζητήματα που αφορούν όπως η ανταλλαγή αιχμαλώτων και τα οπλικά συστήματα, διευκρίνισε ότι ο καθηγητής μίλησε με την επιστημονική του ιδιότητα και δεν αναφέρθηκε σε κυριαρχικά δικαιώματα.
«Ενδεχομένως να υπήρχε προβληματική διατύπωση ή να έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ωστόσο, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το σημείο να βγει ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δίνει τροφή, έχει διαφορά», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημείωσε ότι στη Διακήρυξη των Αθηνών γίνεται σαφής αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο, καίριο σημείο του οποίου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και πως «ο κ. Συρίγος δεν μίλησε για αποστρατικοποίηση των νησιών και έκανε ανάλυση για επιμέρους όρους που από το 1974 έως το 2023 έχουν αλλάξει κατά τον ίδιο. Ήταν μια επιστημονική ανάλυση».

Απάντηση σε Κασσελάκη

Η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε διαστάσεις για το καλό της χώρας μας, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Μάλιστα, άσκησε κριτική στον Στ. Κασελάκη για τις αναφορές του στις δηλώσεις του κ. Συρίγου λέγοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «δίνουν τροφή στους Τούρκους».
«Ο Κασσελάκης γίνεται επισπεύδων μια κατάστασης που δεν δημιουργήθηκε θέμα όλη την ημέρα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σχολιαστής των social media. Όταν δεν υπάρχει θέμα και δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος».

Για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Τέλος, για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι στην «ατζέντα της κυβέρνησης για τη νέα χρονιά, υπάρχουν θέματα που δεν υπήρχε συναίνεση. Ένα από τα νομοσχέδια μέσα στην τετραετία είναι και αυτό».
Ως προς το χρόνο, σημείωσε πως περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
Κληθείς να απαντήσει τι θα συμβεί εάν δεν το ψηφίσει κάποιος βουλευτής, απάντησε ότι «καλό είναι να περιμένουμε να έρθει το κείμενο και να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες».
Για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας επανέλαβε ότι «σεβόμαστε τις απόψεις της, αλλά δεν νομοθετεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης