Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η χώρα έχει ανάγκη από ριζική αλλαγή πορείας και η Νέα Αριστερά δείχνει τον δρόμο - Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε οριστική μετάλλαξη

Χαρίτσης: Η χώρα έχει ανάγκη από ριζική αλλαγή πορείας και η Νέα Αριστερά δείχνει τον δρόμο - Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε οριστική μετάλλαξη
"Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι στις ευρωεκλογές να εμφανιστεί ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας", τόνισε ο Α. Χαρίτσης
«Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε μια οριστική μετάλλαξη που οδηγεί στην απαξίωση της Αριστεράς στη χώρα μας. Υπερψήφισε τους εξοπλισμούς, εμφανίζεται αμφίθυμος στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρός του τις προάλλες κατήγγειλε – με όρους fake news – την έλευση 500.000 (!) ξένων εργατών στη χώρα μας. Αυτή δεν είναι ούτε αριστερή και συχνά ούτε σοβαρή πολιτική. Ο καθένας από εδώ και πέρα ας κάνει τις επιλογές που του υπαγορεύουν η συνείδηση και οι αρχές του», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Α. Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο «Βήμα» άσκησε άσκησε κριτική στην ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα δεν μετακινούν τον ΣΥΡΙΖΑ προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εκφράζουν μια αποτυχημένη αντιπολιτευτική τακτική που στηρίζεται σε γενικόλογες και συχνά αντιφατικές θέσεις. Η αμφισβήτηση της ηγεμονίας του κ. Μητσοτάκη απαιτεί κάτι περισσότερο από τη μερική υιοθέτηση της ατζέντας του και το περίφημο «ελληνικό όνειρο». Χρειάζεται ριζική σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα της Δεξιάς και ταυτόχρονα πειστικό σχέδιο που στηρίζεται σε επεξεργασμένες θέσεις πάνω στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Αυτό ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ηγεσία του δεν μπορεί να το κάνει».

Για Νέα Αριστερά

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι στόχος της Νέας Αριστεράς είναι στις ευρωεκλογές να εμφανιστεί ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
«Η Νέα Αριστερά δεν έχει συμπληρώσει ούτε έναν μήνα ζωής και ήδη είναι μια διακριτή πολιτική δύναμη. Εχουμε δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής στη συζήτηση για το φορολογικό και βεβαίως στον προϋπολογισμό. Οσο για τη δυναμική, σε πρόσφατη δημοσκόπηση ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους – το 25% – δηλώνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει το εγχείρημά μας. Αυτή είναι μια καλή βάση εκκίνησης για τον δρόμο αντοχής που έχουμε μπροστά μας. Η δικιά μας δουλειά είναι να μετατρέψουμε αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικότητα. Οχι για το καλό της Νέας Αριστεράς και μόνο. Αλλά για το καλό της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου στη χώρα μας συνολικά», υπογράμμισε.
Εξήγησε ότι «η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στηρίζεται σε ανθρώπους με εμπειρία, σοβαρότητα και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Το σχέδιό μας είναι να συνδέσουμε τους μεγάλους στόχους της εποχής μας, την κλιματική δικαιοσύνη, την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανάγκη για επανεκκίνηση της Δημοκρατίας μας, με απτά βήματα που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων στο σήμερα. Αν πρέπει να απομονώσω ένα στοιχείο είναι η επιμονή μας στο κλιματικό ζήτημα. Οχι ως συμπλήρωμα σε ένα αριστερό πρόγραμμα, αλλά ως κεντρικό πυλώνα του. Αυτό είναι και το μεγάλο μάθημα του 2023 με τις καταστροφές που ζήσαμε. Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πορείας. Και η Νέα Αριστερά, όπως κάναμε και στον προϋπολογισμό, δείχνει τον δρόμο για αυτήν».
«Στόχος μας είναι η αποφασιστική επαναφορά της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου συνολικά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Εδράζονται στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που έχουν απογοητευτεί από την εικόνα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα ελπίζουν σε μια αλλαγή που θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στα λαϊκά στρώματα και στην κοινωνική πλειοψηφία. Αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πείσουμε τους πολίτες. Αυτό φιλοδοξούμε. Να δείξουμε, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, ότι γίνεται. Και για τον λόγο αυτόν από τον Ιανουάριο θα προχωρήσουμε στην κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης: η πολιτική ξανά στο τιμόνι», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης