Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2024 – Μεταρρυθμίσεις, ακρίβεια, αντιμετώπιση παθογενειών στο "καλάθι"

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2024 – Μεταρρυθμίσεις, ακρίβεια, αντιμετώπιση παθογενειών στο
Με τρία νομοσχέδια θα ανοίξει η Βουλή το 2024
Σχετικά Άρθρα
Χρονιά μεταρρυθμίσεων, αλλά και αύξησης των εισοδημάτων θα είναι το 2024, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η μάχη κατά της ακριβειας.
Καταλυτικά ως προς την αύξηση των εισοδημάτων το 2024 αναμένεται να δράσουν πολιτικές όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η άρση του «παγώματος» των τριετιών στους μισθωτούς, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η εκ νέου αύξηση των συντάξεων.
Στο επίκεντρο της κυβέρνησης βρίσκεται η καθημερινότητα των πολιτών και πρωτίστως η μάχη κατά της ακρίβειας και την αισαχροκέρδειας. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στη αγορά, ενώ έχει παραταθεί το «Καλάθι του Νοικοκυριού» μέχρι 30/6/2024.
Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 το «Καλάθι των Χριστουγέννων», αλλά και το αντίστοιχο των παιχνιδιών.
Επιπλέον, στις προτεραιότητες είναι και τα έργα υποδομής, με αιχμή το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Σημειώνεται ότι η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού άξονα (διπλή γραμμή, με συστήματα σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης), εφόσον τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025, ενώ το υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕ από τις αρχές του 2024 θα προχωρήσουν στις μόνιμες αποκαταστάσεις, το κόστος των οποίων εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μεταρρυθμίσεις

Για το 2024 δρομολογούνται συνολικά 221 μεταρρυθμίσεις και 164 σχέδια νόμου.
Σε αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται το νομοσχέδιο τον Ιανουάριο του 2024 για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου από τις ευρωεκλογές.
Μάλιστα, με τρία νομοσχέδια θα ανοίξει η Βουλή το 2024.
Στις επιτροπές θα εισαχθούν μετά τις γιορτές ακόλουθα τρία νομοσχέδια: οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Επαγγελματική Κατάρτιση και το σχέδιο νόμου για την Επιστολή Ψήφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης