Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Παρών ο Βαρουφάκης κόντρα σε... «ΕΚΤ, κυβέρνηση ΝΔ και αρπακτικά - Έρχεται τσουνάμι»

Ευρωεκλογές 2024: Παρών ο Βαρουφάκης κόντρα σε... «ΕΚΤ, κυβέρνηση ΝΔ και αρπακτικά - Έρχεται τσουνάμι»
Την ανάγκη να μπει τέλος στην ατελείωτη λιτότητα τονίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25
Σχετικά Άρθρα
Τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές του 2024 ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα.
Στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΕΚΤ και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για την απελευθέρωση φιμωμένων φωνών στις ευρωεκλογές που θα γίνουν τσουνάμι λογικής και ανθρωπισμού.
«Όσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κυβερνήσεις μας συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τα αρπακτικά, την ώρα που βαριαστενάζουν οι πολλοί κι η κλιματική καταστροφή καλπάζει, οι κοινωνίες δηλητηριάζονται κι η επιβίωση του είδους μας γίνεται όλο και πιο επισφαλής», σημειώνει.
Είναι εύκολο να χάσουμε την ελπίδα, να απέχουμε από το πεδίο της μεγάλης σύγκρουσης. Ποιο πεδίο;
Το ευρωπαϊκό πεδίο της σύγκρουσης με τους υπονομευτές Ανθρώπων και Φύσης. Για αυτό, πριν οκτώ χρόνια φτιάξαμε το DiEM25.
Επειδή, με την ίδια του την ύπαρξη και τις πανευρωπαϊκές του δράσεις, αποδεικνύει πως μια δημοκρατική, συμμετοχική, ριζοσπαστικά οικολογική Ευρώπη δεν είναι απλά δυνατή –αλλά ότι είναι ήδη εδώ έστω και σε μικρογραφία. Στο DiEM25.
Στα κόμματά μας: το ΜέΡΑ25 Ελλάδας, Γερμανίας, Ιταλίας – σύντομα Σουηδίας και βλέπουμε» επισήμανε.

Κόντρα στην κάθε Von der Leyen

«Τον επόμενο Ιούνιο, στις ευρωεκλογές θα είμαστε παρούσες, θα είμαστε παρόντες. Όχι επειδή το ευρωκοινοβούλιο θα αλλάξει κάτι από μόνο του, αλλά επειδή μέσα από εκεί θα εκθέτουμε τα ψέματα και την υποκρισία της κάθε φον ντερ Λάιεν.
Θα είναι ένα πρώτο βήμα για να απελευθερωθούν φιμωμένες φωνές – ώστε αυτές οι φωνές να γίνουν ένα τσουνάμι λογικής και ανθρωπισμού που θα διεκδικήσει από την ολιγαρχία την ήπειρό μας, τις χώρες μας, τις πόλεις μας. Μόνο έτσι θα μπει τέλος στην ατελείωτη λιτότητα, στην ασταμάτητη εκμετάλλευση Ανθρώπων και Φύσης, στους ατέρμονους πολέμους», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Χρήσιμη καμπάνια

«Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε τη χρονιά που έρχεται: Να μετατρέψουμε τις ευρωεκλογές από ανούσια διαδικασία νομιμοποίησης μιας επαίσχυντης Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χρήσιμη καμπάνια υπέρ εκείνων που χρειάζονται στήριξη. Στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη. Στην Παλαιστίνη. Παντού.
Πολλοί ρωτούν αν υπάρχει πια ελπίδα. Λάθος ερώτημα.
Τα παιδιά που ακρωτηριάστηκαν σήμερα στην Γάζα δεν έχουν την πολυτέλεια να αναρωτιούνται αν υπάρχει ελπίδα.
Οι εργαζόμενοι που ζουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους, που υφίστανται καθημερινές προσβολές της αξιοπρέπειάς τους, που περιθωριοποιούνται, φιμώνονται –δεν έχουν την πολυτέλεια να αναρωτιούνται αν υπάρχει ελπίδα. Κρατιούνται στη ζωή με νύχια και με δόντια.
Αγωνίζονται», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης