Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης κάνει την πλάκα του, τον θαυμάζω - Το μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια, λαμβάνουμε μέτρα

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης κάνει την πλάκα του, τον θαυμάζω - Το μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια, λαμβάνουμε μέτρα
Ο Στ. Κασσελάκης τώρα που είναι αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποχρεούται σε δηλώσεις Πόθεν Έσχες και δεν μπορεί να έχει κρυφούς επαγγελματικούς λόγους, ανέφερε ο Αδ. Γεεργιάδης
Σχετικά Άρθρα
"Ο κόσμος έχει πάντα παράπονα. Δεν λέει κάποιος ‘’τι κυβερνησάρα που έχουμε’’. Η ακρίβεια, ως φαινόμενο, είναι μεγαλύτερη των μέτρων που έχουμε πάρει. Δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης που δεν την βιώνει", τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να επαναλάβει ότι δεν υπάρχει με το Πακιστάν καμία Διακρατική συμφωνία για εισαγωγή από την χώρα αυτή εργατικού δυναμικού, αλλά και να αναφερθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο mega αρχικά ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και μία ευτυχισμένη χρονιά το 2024.
Κάνοντας αναφορά στο μέτωπο της οικονομίας, μίλησε για τα τουριστικά έξοδα σημειώνοντας ότι 2023 θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι προκρατήσεις για το 2024 προοιωνίζουν ένα καλύτερο ρεκόρ το 2024.

Ακρίβεια

Για την ακρίβεια, ο υπουργός αφού σημείωσε πως είναι " μεγαλύτερη των μέτρων που έχουμε πάρει", εξήγησε ότι "τα μέτρα που παίρνουμε είναι ανακουφιστικά. Δώσαμε αύξηση στους συνταξιούχος, χρήματα για ευάλωτους κ.α.".
"Η ακρίβεια είναι το νούμερο 1 πρόβλημα, όχι όμως ότι η κυβέρνηση στέκεται αδιάφορη στο πρόβλημα. Αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος για το πρόστιμο που έβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες. Αυτό ξεκίνησε από τη θητεία μου και έδρασε», πρόσθεσε.

Για μεταναστευτικό και Κασσελάκη

Με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την υπό προϋποθέσεις νομιμοποίηση μεταναστών που εργάζονται στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως είπε πως δεν μπορεί να πει ακριβή αριθμό μεταναστών που θα έρθουν.
"Είναι σίγουρα πολλές χιλιάδες οι ανάγκες μας. Τα αιτήματα στο υπουργείο Εργασίας από τους διάφορους κλάδους είναι πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς θα κάνουμε δεκτά όλα αυτά τα αιτήματα. Πρώτα προσπαθούμε να καλύψουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε και τελευταία λύση είναι η μετάκληση. Ομολογώ πως για μία σειρά εργασιών, κυρίως στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη, είναι αδύνατο να βρεις από το εγχώριο εργατικό δυναμικό. Δεν πάει ο κόσμος. Είναι προφανές πως κάποιες χιλιάδες μετακλήσεις θα κάνουμε. Για το 2023-2024 έχουν υπογραφεί 178.000 μετακλήσεις. Θα είναι σίγουρα παραπάνω", σημείωσε ο υπουργός.
Ο ίδιος συνέχισε εξηγώντας "στον κ. Κασσελάκη, επειδή τα έμπλεξε, πως άλλο πράγμα είναι η λαθρομετανάστευση και άλλο η νόμιμη μετάκληση. Έχουμε ανακοινώσει στη Βουλή πως τρεις είναι οι χώρες που έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, η Γεωργία, η Μολδαβία, και η Ινδία. Αυτές είναι οι πρώτες χώρες που θα κάνουμε διακρατική συμφωνία. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Συμφωνία με το Πακιστάν δεν έχουμε, δεν είμαστε καν κοντά σε συμφωνία, και ο ίδιος ο υπουργός του Πακιστάν το διέψευσε».
«Του εύχομαι να περάσει υπέροχα με τον συμπαθέστατο Τάιλερ στο Τέξας. Εγώ τον κ. Κασσελάκη τον θαυμάζω. Ο άνθρωπος περνάει πολύ ωραία με το να κάνει την πλάκα του. Γύρισε μετά από την ωραία βόλτα που έκανε στο Παρίσι, όπου ανακοινώθηκε πως πήγε για επαγγελματικούς λόγους. Τώρα που είναι αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποχρεούται σε δηλώσεις Πόθεν Έσχες και δεν μπορεί να έχει κρυφούς επαγγελματικούς λόγους, να αναφέρει τους επαγγελματικούς λόγους που πήγε στο Παρίσι. Πρέπει να μας πουν ποιοι είναι οι λόγοι. Γύρισε από το Παρίσι και πήγε στο Τέξας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.


Για μη κρατικά πανεπιστήμια

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια , ανέφερε χαρακτηριστικά πως "έχω βαρεθεί να κάνω αυτή τη συζήτηση. Από τα 10 μου χρόνια ακούω από τους Αριστερούς πως δεν πρέπει να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο κόσμος προχωράει, η Κύπρος έγινε καινούρια χώρα με τα πανεπιστήμια, στην Ευρώπη ανοίγουν συνέχεια καινούρια και εδώ στην Ελλάδα ξανά – μανά τα ίδια. Εγώ βαρέθηκα, οι άνθρωποι είναι βαρετοί, προκαλούν υπνηλία"
Εξήγησε ότι "στο ίδιο νομοσχέδιο του κ. Πιερρακάκη υπάρχει μία σειρά μέτρων αναβάθμισης των δημοσίων πανεπιστημίων με αυξημένη χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν. Πιστεύω πως η Ελλάδα θα προσελκύσει μεγάλα πανεπιστήμια. Στην Αρχαιολογία ή στη Φιλοσοφία θα μπορούσε η Ελλάδα να προσελκύσει ένα τέτοιο πανεπιστήμια. Οι δικλείδες ασφαλείας είναι υψηλές γιατί ο στόχος είναι να προσελκύσουμε υψηλού επιπέδου πανεπιστήμια, ώστε να προσεγγίσουν και ξένους φοιτητές και Έλληνες. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλά πανεπιστήμια".
Συμπλήρωσε την εκτίμησή του πως δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητα διότι υπάρχει ένας κανόνας που λέγεται ‘’Ενωσιακή Συνταγματική Υπεροχή’’, δηλαδή το Ενωσιακό Δίκαιο υπερέχει των άρθρων του ελληνικού Συντάγματος, βάση του ελληνικού Συντάγματος. "Άρα, η ελευθερία μετακίνησης οικονομικής δραστηριότητας και ιδεών είναι απρόσκοπτη στην Ε.Ε, το άρθρο 16 παραβιάζει το Ενωσιακό Δίκαιο. Άρα, υπό την έννοια αυτή δεν ισχύει", όπως είπε.

Για ΕΦΚΑ

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας κοινωνικής ασφάλισης ).
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως "αυτό που κάναμε είναι μία πρωτοπορία. Από ένα κράτος που έχουμε συνηθίσει να το κυνηγάμε για να μας εξυπηρετήσει, μετατρέπουμε τον ΕΦΚΑ σε ένα κράτος που μας κυνηγά για να μας εξυπηρετήσει. Πήραμε μία,κυρία και της είπαμε πως εάν έχει έτοιμα τα χαρτιά για να πάρει τη σύνταξη, όταν έρθει η μέρα θα πάρει απευθείας την σύνταξη. Με τον νόμο που ψηφίσαμε 50.οοο συνταξιούχοι πήραν περισσότερη σύνταξη, δεύτερον βγάλαμε σε μία μέρα 11.000 επικουρικές συντάξεις και τρίτον, ξεκινάμε να πληρώνουμε αμέσως τα επιδόματα μητρότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης