Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη κατά Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία: «Η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί» - Γεραπετρίτης: «Το προξενείο δεν είναι γκαλερί»

Ντόρα Μπακογιάννη κατά Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία: «Η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί» - Γεραπετρίτης: «Το προξενείο δεν είναι γκαλερί»
Κατά την απάντηση του, ο υπουργός Εξωτερικών αντέτεινε μεν πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνη», προσθέτοντας όμως ότι το προξενείο δεν αποτελεί γκαλερί
Την απόφαση αφαίρεσης της ροζ σημαίας από το προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη επέκριναν Ντόρα Μπακογιάννη και Ρένα Δούρου κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη.
Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας πως η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί. Από την πλευρά της, η κ. Δούρου υποστήριξε πως «η απόφασή σας είναι απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά. Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο». Πρόκειται για το δεύτερο άδειασμα από γαλάζιο στέλεχος, καθώς είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Δημήτρη Καιρίδη.
Κατά την απάντηση του, ο υπουργός Εξωτερικών αντέτεινε μεν πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνη», προσθέτοντας όμως ότι το προξενείο δεν αποτελεί γκαλερί. «Στις γκαλερί ανεβάζεις ό,τι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο, στενό κράτος και πρέπει μεταξύ άλλων να προβάλουμε τα σύμβολα» κατέληξε.
Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ χαρακτήρισε θλιβερή την απόφαση του Γιώργου Γεραπετρίτη, τονίζοντας ότι στέλνει το λάθος μήνυμα. Μάλιστα επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που η έμφυλη βία θερίζει, και οι γυναικοκτονίες κοντεύουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, ενώ η κυβέρνησή αρνείται ακόμη και το πιο αυτονόητο, την νομική καθιέρωση το όρου «γυναικοκτονία».
«Η απόφασή σας όμως είναι και ανάρμοστη και με λύπη το λέω κ υπουργέ, γιατί ειδικά εσείς εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στο εξωτερικό», επισήμανε με νόημα, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα της απόσυρσης ενός έργου τέχνης με βαθύ ουμανιστικό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, αμαυρώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η απόφασή σας είναι απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά. Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο. Υπακούσατε στη δήθεν ιερή οργή του εκπροσώπου μίας από τις εκφάνσεις του μαύρου που δυστυχώς βρίσκονται ξανά εντός της Βουλής» επισήμανε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης