Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ) για «Ανάπλαση ΑΕ» και Σαμαρά: Ατέρμονος αντιδημοκρατικός κατήφορος

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ) για «Ανάπλαση ΑΕ» και Σαμαρά: Ατέρμονος αντιδημοκρατικός κατήφορος
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση…
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταφορά της διοίκησης της «Ανάπλασης Α.Ε.» από τη δημοτική Αρχή της Αθήνας στην κυβέρνηση, αλλά και για το ζήτημα με τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την τροπολογία για τους μετανάστες, άσκησε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν πάει καλά, τα έχει βάλει με οτιδήποτε προσπαθούσαμε στη χώρα μας να θεωρήσουμε ευρωπαϊκό κεκτημένο: τα έχει βάλει με την δημοκρατία, με τους θεσμούς, με τις ανεξάρτητες Αρχές, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τη δικογραφία τής ευρωπαϊκής εισαγγελικής Αρχής (σ.σ. για τα Τέμπη), τα βάζει με τον Δήμο Αθηναίων, τα βάζει με τους επιστήμονες, τα βάζει με την αλήθεια», είπε.
Σχολίασε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα συναντήσει μια άλλη αλήθεια, «της απαξίωσης της πολιτικής που πολλοί από εσάς εκπέμπετε. Εσείς οι ίδιοι απαξιώνετε την πολιτική και αυτό θα είναι και κοινωνικό πρόβλημα αύριο».
«Σήμερα ήρθε η ώρα του Δήμου Αθηναίων και των Αθηναίων πολιτών να εισπράξουν μια καθεστωτική αντίληψη από το καθεστώς Μητσοτάκη και την οικογένεια Μητσοτάκη. Έχετε πέσει πολύ χαμηλά. Προσέξτε», είπε ο κ. Φάμελλος.
Ειδικότερα ανέφερε για το ζήτημα με την «Ανάπλαση Α.Ε.», ότι μετά την επιλογή των Αθηναίων να αλλάξουν δήμαρχο «έρχεστε και γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια την επιλογή τους και παίρνετε στην κυβέρνηση τη διοίκηση της Ανάπλασης ΑΕ, γιατί δεν είναι αρεστός σας και εκλεκτός σας ο Χάρης Δούκας.
Και γιατί προφανώς αφήνετε ανοιχτά και ερωτήματα, ό,τι θέλετε να κρύψετε, και αρκετά διαχειριστικά θέματα που είχαν ήδη προαναγγελθεί ότι θα γίνουν διαχειριστική έλεγχοι στην ”Ανάπλαση Α.Ε.”».
Μίλησε για «ξεκάθαρη καθεστωτική και αντιδημοκρατική παρέμβαση που αμφισβητεί τις δημοκρατικές εκλογές στην αυτοδιοίκηση», προσθέτοντας ότι «υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα μας».
Απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, είπε ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τη μπάλα» και στο θέμα των αναπλάσεων:
«Δεν είστε επαρκείς ούτε για να κάνετε ανάπλαση, αλλά προφανώς είστε επαρκείς για να διαχειρίζεστε δισεκατομμύρια με ημέτερους και κολλητούς». «Ακριβώς πόσο θα το τραβήξετε, πού θα φτάσετε σε αυτό τον αντιδημοκρατικό κατήφορο;», ρώτησε.

«Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία;»

Μιλώντας για την τροπολογία για τους μετανάστες, σχολίασε ότι η κυβέρνηση που το 2019 είχε προβεί «σε διχαστικό λόγο και αντιμεταναστευτικές κραυγές», αφαιρώντας και το ΑΜΚΑ από τους μετανάστες για να μην έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως είπε, έρχεται τώρα να διορθώσει ένα από τα δικά της λάθη.
«Ερχόμενη σε σύγκρουση με τα δικά σας διχαστικά κηρύγματα, έρχεστε τώρα να επιλύσετε -όχι πλήρως και με μεγάλες ελλείψεις- με ένα νομοθέτημα το θέμα αυτό της νόμιμης εισαγωγής των μεταναστών και των προσφύγων στις θέσεις εργασίας», σχολίασε.
Τόνισε πως παράλληλα «δημιουργείται ένα πολιτικό ζήτημα, ότι στη δική σας ΚΟ δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Έχουμε τον κ. Μητσοτάκη που αναγγέλλει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν διοικεί όλη την ΚΟ της ΝΔ».
«Δηλαδή γύρω-γύρω Σάββατο και στη μέση Σαμαράς», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «ο κ. Σαμαράς ως πρώην πρωθυπουργός δεν δεσμεύεται από ζητήματα κομματικής πειθαρχίας, δεν εκπροσωπεί την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν δεσμεύεται δια του λόγου και της νομοθετικής πρωτοβουλίας του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού».
«Ρωτώ το Κοινοβούλιο, έχουν επαρκή κυβέρνηση δηλαδή; Εκφράζει όλη την κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Μητσοτάκης; Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία;», είπε.
Ανέφερε ότι πέρα από το θέμα των μεταναστών, ο κ. Σαμαράς έβαλε θέμα διαφωνίας και σε σχέση με τον αν έπρεπε να δει ο πρωθυπουργός τον κ. Ερντογάν ή όχι.
«Όλα αυτά τα έχει εκθρέψει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν αυτός που ξεκίνησε τον διχαστικό λόγο και για αυτούς που τάχα τους ακούει σαν Ερντογάν και για αυτούς που είναι ”εθνική εξαίρεση” και για πολλά άλλα. Και τώρα λοιπόν έχουμε τον κ. Μητσοτάκη που δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά αν θα συζητήσουν με τη γειτονική χώρα, για το τι θα κάνουν στην περίπτωση των μεταναστών.
Και εκθέτει και τη χώρα στο εξωτερικό όταν τον βλέπουμε να πηγαίνει στην Ευρώπη να μιλάει για ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων αλλά εδώ να μην τον τολμάτε να φέρετε τις τρεις συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία.
Μέχρι εκεί φτάνει τελικά ο κ. Μητσοτάκης, τόσο κοντά είναι τα πόδια του», είπε ο κ. Φάμελλος και εξέφρασε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί «δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρωθυπουργό που να είναι σε τόσο σημαντικά ζητήματα ανεπαρκής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης