Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας – τροπολογία για μετανάστες: Λύνει μέρος του προβλήματος - Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τη δική του άποψη

Τσιόδρας – τροπολογία για μετανάστες: Λύνει μέρος του προβλήματος - Ο  πρώην πρωθυπουργός έχει τη δική του άποψη
«Δεν πιστεύω πως μπορεί να έχουμε άλλες απώλειες», ανέφερε ο Δ. Τσιόδρας
Σχετικά Άρθρα
«Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τη δική του άποψη και ο Υπουργός Εργασίας του απάντησε με όλα τα επιχειρήματα», «δεν πιστεύω πως μπορεί να έχουμε άλλες απώλειες», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δ. Τσιόδρας, με αφορμή την τροπολογία για τους μετανάστες που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως η τροπολογία αφορά όσους μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο είχαν κλείσει τρία χρόνια στην Ελλάδα και όχι όσους θα έρθουν αργότερα.
«Αυτοί έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια στην Ελλάδα κι έχουν εργασία, μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής. Είναι εφάπαξ ρύθμιση, για όσους μέχρι τον Νοέμβριο ήταν τρία χρόνια εδώ», όπως είπε.
«Πρέπει να έχουν κάποια στοιχεία είτε διαβατήριο, κάποια αίτηση, κάποιο έμβασμα, αίτηση ασύλου που να φαίνεται πως ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια και να εργάζονται τώρα», πρόσθεσε και σημείωσε πως, «υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι που ζουν σε κάποια γκρίζα ζώνη και έρχονται στην επιφάνεια. Έχει μπει τάξη, δεν υπάρχουν Μοριές, έχουμε όμως κάποιους ανθρώπους που αντί να βρίσκονται κάπου, βρίσκονται στο δρόμο».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, «τα 7 χρόνια για την αίτηση της άδειας παραμονής, δεν αλλάζουν».
Τόνισε πως «αυτή τη στιγμή στην επαρχία, ψάχνουν εργατικά χέρια» και η τροπολογία λύνει μέρος του προβλήματος, όμως την ίδια ώρα «μιλάμε για συνεργασία με συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες».
Στις αιτιάσεις ότι «η ΝΔ συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα μετανάστευσης και γάμους ομόφυλων ζευγαριών», ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια πολιτική ανοικτών συνόρων. Εδώ μας κατηγορούν σε όλη την Ευρώπη πως ακολουθούμε πολύ σκληρή πολιτική. Έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές. Έχουν «ανασάνει» τα νησιά. Δεν μπορεί κάποιος να πει πως η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης