Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 100 μέλη από την οργάνωση Αχαρνών - «Ο Κασσελάκης πορεύεται με αντιδημοκρατικό τρόπο»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 100 μέλη από την οργάνωση Αχαρνών - «Ο Κασσελάκης πορεύεται με αντιδημοκρατικό τρόπο»
Αποχωρήσεων συνέχεια στο κόμμα
Σχετικά Άρθρα
Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας 18/12 100 στελέχη από την οργάνωση Αχαρνών, τα οποία σε κείμενο τους αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται καθημερινά σε «πολιτική ανυποληψία» και ότι οι ίδιοι αδυνατούν να είναι συμμέτοχοι στη διάλυση του.
«Ο Κασσελάκης πορεύεται με αντιφατικό, αλλοπρόσαλλο και αντιδημοκρατικό τρόπο» αναφέρουν επίσης και υποστηρίζουν ότι ο νέος πρόεδρος επιχειρεί να απομακρύνει βιαίως τον ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

«Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Απέναντι στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς και του συντηρητισμού, ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος της χώρας αναζητά μια διέξοδο και δυστυχώς παρά τα πολλαπλά πολιτικά , κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα δεν βρίσκει κάποια αξιόπιστη και πειστική προοδευτική εναλλακτική .

Αποτελεί ιστορικό ατύχημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εδώ και πολλά χρόνια υπήρξε ο φορέας της ελπίδας και των προσδοκιών της πλειοψηφίας των αριστερών και προοδευτικών πολιτών , βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να υπηρετήσει αυτο το ρόλο .

Παρά το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε δημοκρατικά, πορεύτηκε από την αρχή με αντιφατικό , αλλοπρόσαλλο και αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς σεβασμό στο καταστατικό και στα όργανα του κόμματος , με αυταρχισμό και με φανερή τη πρόθεση του να οδηγήσει στη διάσπαση, επιλέγοντας αντί για πειστικές πολιτικές απαντήσεις, την αναζήτηση "εσωτερικού" εχθρού. Παράλληλα από την αρχή έγινε σαφής η προσπάθεια του να θολώσει το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο του κόμματος απομακρύνοντας το βίαια από την όχθη της αριστεράς . Το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πολύ βαθύ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποστασιοποιείται γοργά από το ιστορικό και κυβερνητικό παρελθόν του και οδηγείται σε αχαρτογράφητα νερά και σε θέσεις εκτός του ομόφωνα ψηφισμένου στο 3ο συνέδριο προγραμματικού και πολιτικού του πλαισίου. Αυτό έχει σαν συνέπεια να βυθίζεται καθημερινά σε πολιτική ανυποληψία και να οδηγείται σε διαλυτικά φαινόμενα.

Εμείς μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τις Ο.Μ Αχαρνών που υπογράφουμε το παρόν κείμενο με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αδυνατούμε να παραμείνουμε μέλη του κόμματος σαν συμμέτοχοι στη διάλυση του και αποχωρούμε από αυτό . Παραμένουμε όμως παράλληλα ενεργοί πολίτες που μας εμπνέουν οι αρχές και οι αξίες της αριστεράς με κύρια έγνοια τη δημιουργία μιας σύγχρονης, αριστερής και προοδευτικής πλειοψηφίας που σύντομα θα αποτελεί ελπίδα και εναλλακτική για την κοινωνία, θα διεκδικήσει κυβερνητικό ρόλο και θα αμφισβητήσει ευθέως την δεξιά ηγεμονία που μόνο προβλήματα σωρεύει στη χώρα .

Με το βλέμμα στο μέλλον, με αισιοδοξία αλλά και αποφασιστικότητα να κάνουμε τα όνειρα αληθινά και το ανέφικτο πραγματικότητα, είμαστε βέβαιοι ότι θα συναντηθούμε ξανά με τους περισσότερους-ες στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έρχονται.

Εξάλλου το μέλλον διαρκεί πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης