Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καιρίδης (Υπ. Μετανάστευσης): Λάθος η έννοια της νομιμοποίησης - Η Ελλάδα δεν είναι μαγνήτης μεταναστών

Καιρίδης (Υπ. Μετανάστευσης): Λάθος η έννοια της νομιμοποίησης - Η Ελλάδα δεν είναι μαγνήτης μεταναστών
Η επίμαχη τροπολογία «δεν δίνει δικαίωμα μόνιμης διαμονής, ιθαγένειας απλώς δίνει ένα δικαίωμα στη νόμιμη εργασία» υποστηρίζει ο κ. Καιρίδης
Λάθος χαρακτήρισε την έννοια της νομιμοποίησης μεταναστών ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης τοποθετούμενος στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Καιρίδης αιτιολόγησε τη θέση του καθώς όπως είπε, η επίμαχη τροπολογία «δεν δίνει δικαίωμα μόνιμης διαμονής, ιθαγένειας (όπως κάνουν για παράδειγμα στη Γερμανία) απλώς δίνει ένα δικαίωμα στη νόμιμη εργασία σε ανθρώπους που είναι εδώ για πολλά χρόνια και έχουν και μπορούν να δουλέψουν και για όσους δουλεύουν».
Παράλληλα, επεσήμανε πως «δεν πρωτοτυπούμε σε σχέση με την Ευρώπη αντιθέτως ακολουθούμε με πολλή επιφυλακτικότητα την Ευρώπη και ιδίως την Ιταλία, προς την οποία έχουμε μεγάλη διαρροή εργατικού δυναμικού το τελευταίο διάστημα διότι εκεί είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν χαρτιά.»
Ο Υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι η χώρα μας δεν είαι «μαγνήτης» μεταναστών αφού η σχετική ρύθμιση αφορά σε παλαιότερες και οχι παράνομες αφίξεις.
«Η συντριπτική πλειοψηφία φεύγει από την Ελλάδα είτε ως πρόσφυγες, είτε ως παράτυποι μετανάστες και καταλήγουν στον πλούσιο ευρωπαϊκό Βορρά, στη Γερμανία. Και ναι ο μαγνήτης είναι η Γερμανία και ο Βορράς», εξήγησε σχετικά.
Ενώ συμπλήρωσε πως «οι περισσότεροι από αυτούς που θα κάνουν χρήση της διάταξης είναι αυτοί που ήρθαν νόμιμα στην Ελλάδα, δούλεψαν νόμιμα και για κάποιο λόγο δεν ανανέωσαν τις άδειες διαμονής τους στην Ελλάδα, οι Αλβανοί, οι Γεωργιανοί, οι οικιακές βοηθοί από τις Φιλιππίνες ή από αλλού και τώρα τους δίνουμε μια δυνατότητα να φύγουν από το καθεστώς ανομίας, να φύγουν από τη μαύρη εργασία, το αταυτοποίητο, να φέρουμε έσοδα στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, να καταπολεμήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η μαύρη εργασία – φανταστείτε ότι ένας εργοδότης που χρησιμοποιεί μαύρη εργασία έχει ένα αβαντάζ πάνω από 40% στο μισθολογικό του καθεστώς σε σχέση με τον άλλο ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο νόμιμους»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης