Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης

Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης
«Μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ» σημειώνει ο Νίκος Παππάς
«Ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει, επικαλούμενος τον Economist. Η συγκεκριμένη κατάταξη, όμως, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο. Διότι ενώ οι μετοχές ανέβηκαν κατά 40%, όσο και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ από το 2021 ως σήμερα, στους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται από τη μέση και κάτω».
Αυτό αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, απαντώντας στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σε όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. σχετικά με ανάλυση που δημοσίευσε ο Economist, που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023).
«Συνεπώς», σχολιάζει ο κ. Παππάς, «μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ευνοούνται σκανδαλωδώς από τις επιλογές της Ν.Δ. Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν, απλώς, το τίμημα των κερδών στο χρηματιστήριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης