Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενεργοποιείται το σενάριο διάσπασης της ΝΔ - Η κυριαρχία της έχει πήλινα πόδια, στηρίζεται στον συμβιβασμό δεξιών - «πασόκων»

Ενεργοποιείται το σενάριο διάσπασης της ΝΔ - Η κυριαρχία της έχει πήλινα πόδια, στηρίζεται στον συμβιβασμό δεξιών - «πασόκων»
Η πραγματική δύναμη της ΝΔ δεν ξεπερνά το 30% και το υπόλοιπο 10% είναι από το Κέντρο και το ΠΑΣΟΚ.
To σενάριο του τρόμου ενεργοποιείται για τη Νέα Δημοκρατία.
Ήταν, θα λέγαμε, αναπόφευκτο από την στιγμή που η ΝΔ έχει οδηγηθεί σε επικίνδυνους ιδεολογικούς ατραπούς προκειμένου να γίνει ελκυστική στο Κέντρο και στα κινήματα της πολιτικής ορθότητας, σε αυτές τις μάζες του πληθυσμού που δίνουν αυτοδυναμία και την ευρεία νίκη που έχει πετύχει και το 2019 και το 2023.

Στο μόνο πράγμα που έχει δίκιο ο Κασσελάκης

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει υποπέσει σε κρίσιμες λεκτικές «γκάφες» δίνοντας τροφή για σχόλια και κριτική, εχθές είπε κάτι πολύ σωστό.
Ότι το 41% του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πήλινα πόδια διότι στηρίχτηκε στον συμβιβασμό της δεξιάς πτέρυγας με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και το Κέντρο του Ποταμιού, αλλά υπό τον όρο ότι η παραδοσιακή δεξιά θα είναι ο κυρίαρχος της παράταξης.
Αντ’ αυτού, όμως, βλέπουμε να κυριαρχεί πλέον το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, να λειτουργεί το «πασοκόμετρο» για την επιλογή κάποιου υπουργού ή αξιωματούχου και οι δεξιοί βουλευτές να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ήταν ένας συμβιβασμός που απλά οδήγησε στο να «βολευτούν» κάποιοι δεξιοί σε θέσεις εξουσίας και έτσι να μη μιλάνε στη επικίνδυνη στροφή που έχει πάρει η ΝΔ.

Θεωρητικά ο Σαμαράς θα έπαιρνε ένα 15% μόνος του

Το 41% του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει διότι ο Αντώνης Σαμαράς που κρατάει τα κλειδιά της δεξιάς πτέρυγας δεν έκανε κάποιο απονενοημένο διάβημα όπως το 1993 που έριξε τον πατέρα Μητσοτάκη.
Βέβαια, θα ήταν κίνηση που θα έθαβε για πάντα το πολιτικό του κεφάλαιο αφού θα τον καθιστούσε στα μάτια του νεοδημοκρατικού κόσμου δις «προδότη».
Θεωρητικά, όμως, αν έφευγε από τη ΝΔ θα έπαιρνε μαζί του ένα 15% και η ΝΔ δεν θα μπορούσε να είναι στην εξουσία.
Η πραγματική δύναμη της ΝΔ δεν ξεπερνάει το 30% και το υπόλοιπο 10% είναι από το Κέντρο και το ΠΑΣΟΚ.

Κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Στο προκείμενο:
Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά και επιστράτευσε τη πιο καίρια αντίπαλό του, τη Ντόρα Μπακογιάννη για να του επιτεθεί.
Είχαν συγκρουστεί και παλαιότερα οπότε το Μαξίμου δεν θα προσωποποιούσε την αντίδραση προς τον πρώην πρωθυπουργό. Όμως, είναι σίγουρο ότι δεν θα το ξεχάσει.
Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τις κακές σχέσεις με τη δεξιά πτέρυγα και αποφεύγει να φέρει κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια και άλλα θέματα που φορτίζουν το παραδοσιακό κενό.

Ύποπτη η συγκυρία

Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα για τα δεξιά κοινά, όμως, ας μη γελιόμαστε.
Ο Α. Σαμαράς έχει μερίδιο ευθύνης γιατί το 2014 άφησε και αυτός ένα μικρό παραθυράκι μετά από 7 χρόνια να δίνεται άδεια παραμονής και άδεια εργασίας.
Όπως επίσης, δεν αντέδρασε όταν τον Μάρτιο του 2023, ο υπουργός Ν. Μηταράκης έφερε προς ψήφιση να δίνεται άδεια παραμονής και εργασίας σε ανήλικα τέκνα αφού περάσουν κάποια χρόνια από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τώρα, όμως, αντιδράει και συγκρούεται και με έναν υπουργό που έχει αναδείξει ο Μητσοτάκης, τον Δημήτρη Καιρίδη.
Η πράξη του υποκρύπτει προειδοποίηση για το δρόμο που έχει πάρει η ΝΔ. Μένει μόνο να δούμε πόσο θα το τραβήξει και αν υπάρχει επίσημο σχίσμα στη ΝΔ μεταξύ τη δεξιάς πτέρυγας και την φιλελεύθερης τάσης.
Όσο για την ψήφιση της τροπολογίας, την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα είναι απών από το κοινοβούλιο, θα είναι «άρρωστος» ή θα έχει «ανειλημμένες» υποχρεώσεις.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης