Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς ολική ρήξη - Η κυβέρνηση θα σηκώσει το γάντι στον Σαμαρά – Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης από τις πυκνές παρεμβάσεις του

Προς ολική ρήξη - Η κυβέρνηση θα σηκώσει το γάντι στον Σαμαρά – Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης από τις πυκνές παρεμβάσεις του
Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αλλάξει την τροπολογία περί νομιμοποίησης παράνμα εισελθόντων μεταναστών
Σχετικά Άρθρα
Προς ολική ρήξη οδεύει η κατάσταση μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά με το Μαξίμου να σηκώνει το γάντι καθώς οι παρεμβάσεις Σαμαρά έχουν πληθύνει και έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης.
Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην τροπολογία για τη νομιμοποίηση των μεταναστών καθώς λύνει προβλήματα με επιχειρηματίες από όλη την επικράτεια που ζητούν εργάτες γης Η κυβέρνηση προσπάθησε και στην πρώτη θητεία να λύσει το πρόβλημα με διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως η Αίγυπτος και το Μπαγκλαντές αλλά δεν μπόρεσε.
Έφερε ρύθμιση το Μάρτιο του 2023 που νομιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά που έφταναν στη χώρα, με την προϋπόθεση να περάσουν 3 χρόνια εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια.
Το πρόβλημα παρέμενε.

Το ίδιο έκανε και αυτός το 2014

Έτσι αποφάσισε τώρα να νομιμοποιήσει παράνομα εισελθόντες μετανάστες που έχουν μπει μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 και εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετία τους δίνει άδεια παραμονής και άδεια εργασίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.
Για την ακρίβεια το παραθυράκι αυτό το έχει ανοίξει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός το 2014 που ψήφισε ένα νόμο που έδινε τη δυνατότητα σε όσους ήταν 7 χρόνια παράνομοι να νομιμοποιούνται και να παραμένουν στη χώρα, εφόσον έχουν εργασία. Γι’ αυτό και πολλοί απορούν γιατί εξεγείρεται τόσο για μία ρύθμιση ουσιαστικά που αντί για 7 χρόνια, γίνεται στα 3 χρόνια.

Ξεσήκωσε ο Σαμαράς τους βουλευτές

Όμως, αυτό που προβληματίζει είναι ότι οι παρεμβάσεις Σαμαρά έχουν πυκνώσει και αυτό δημιουργεί πρόβλημα μέσα στη ΝΔ, αφού «παίρνουν» θάρρος και άλλοι βουλευτές του κλίματος Σαμαρά ή απλά της δεξιάς πτέρυγας.
Όταν ο Σαμαράς είπε όχι στο νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΚΤΙ, βγήκαν και αυτοί και έστειλαν το δικό τους μήνυμα άφοβα. Με άλλα λόγια, ο Σαμαράς τούς ξεσήκωσε…

Οι φοβίες του για την επίσκεψη Erdogan δεν ευοδώθηκαν

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, λένε υπουργοί κοντά στον Κ. Μητσοτάκη.
Λένε ότι είχε αντιταχθεί και στην επίσκεψη Erdogan, ενώ τελικά πήγε πολύ καλά και δεν υπήρξε κανένα παρατράγουδο και ότι η Διακήρυξη των Αθηνών ήταν ένα πετυχημένο βήμα για την καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών.
Λένε, επίσης, ότι και ο ίδιος ως Πρωθυπουργός έβλεπε τον Εrdogan άρα
Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην συγκρουστεί με τον Α. Σαμαρά.
Γι’ αυτό άλλωστε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Γι’ αυτό και πήγε πίσω χρονικά και άλλα θέματα όπως π. χ τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.
Όμως, δεν θα δεχτεί τέτοιου είδους αντάρτικα για ρυθμίσεις που έχει φέρει και ο ίδιος ο Ά. Σαμαράς.
Γι’ αυτό και δεν θα αλλάξει καθόλου την τροπολογία η οποία θα ψηφιστεί Δευτέρα, μετά τον προυπολογισμό.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης