Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση απαντά με κατηγορηματικό τρόπο στην έκρηξη Σαμαρά: Η τροπολογία για τους μετανάστες δεν αποσύρεται

Η κυβέρνηση απαντά με κατηγορηματικό τρόπο στην έκρηξη Σαμαρά: Η τροπολογία για τους μετανάστες δεν αποσύρεται
Η τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση απαντώντας εμμέσως στον πρώην πρωθυπουργό
Σχετικά Άρθρα
Σε ήπιους τόνους η απάντηση της κυβέρνησης στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε νωρίτερα την έντονη αντίθεσή του στην τροπολογία για τους μετανάστες λέγοντας ότι η Ελλάδα γίνεται φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών.
Το Μαξίμου δεν σχολιάζει αυτές καθαυτές τις δηλώσεις και δεν αναφέρεται προσωπικά στον κ. Σαμαρά, ωστόσο ξεκαθαρίζει προς όλους όσοι αντιδρούν, ότι πρόκειται για μία τροπολογία, η οποία δεν αλλάζει το καθεστώς απονομής της άδειας διαμονής για εργασία για τους μετανάστες.
Επίσης ξεκαθαρίζει, πως η επίμαχη τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί.
«Είναι μία διάταξη, η οποία έχει εφάπαξ εφαρμογή για ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας μέχρι 30 Νοεμβρίου 2023, για τουλάχιστον τρία χρόνια και υπό την προϋπόθεση λήψης βεβαίωσης από τον εργοδότη, και η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί αν παύσει η σχέση εξαρτημένης εργασίας», ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ALPHA.
«Δεν αλλάζει το καθεστώς άδειας διαμονής.
Παραμένουν τα επτά έτη», επισημαίνει με νόημα, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καταγράφονται και ταυτοποιούνται άνθρωποι που βρίσκονται στη χώρα μας και δεν είναι καταγεγραμμένοι, κάτι που βοηθάει στην ασφάλεια της χώρας και τη δημόσια τάξη», όπως δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, ενώ «παράλληλα αντιμετωπίζεται η μαύρη εργασία».
«Γίνεται σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, έχει γίνει και πολλές φορές και στη χώρα μας για πολλούς περισσότερους ανθρώπους και όχι με τόσο αυστηρά κριτήρια», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπολογίζοντας ότι η ρύθμιση αφορά σε περίπου 28.000 μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Δεν αποσύρεται η τροπολογία

«Η τροπολογία θα περάσει με ψήφους της ΝΔ και είναι θετικό το γεγονός ότι και κόμματα της μείζονος αντιπολίτευση θα ψηφίσουν επίσης.
Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και να ενισχύσουμε τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και την αγορά εργασίας», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Πρόσθεσε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί, το Λιμενικό ενισχύεται και σε καμία περίπτωση
η τροπολογία δεν αποτελεί νομιμοποίηση, αλλά προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να μην είναι ούτε στην παράνομη αδήλωτη εργασία και επίσης να καταγραφούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης