Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Υπουργός που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, «έχει ακροδεξιό λόγο και έγινε θεραπαινίδα του πρωθυπουργού»

Πολάκης: Υπουργός που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, «έχει ακροδεξιό λόγο και έγινε θεραπαινίδα του πρωθυπουργού»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Θάνο Πλεύρη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης
Επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης λέγοντας ότι είπε αισχρά ψέματα για να δικαιολογήσει τον ακροδεξιό λόγο του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.
«Αισθάνθηκα βαθύτατα προσβεβλημένος από τα ψέματα που είπατε κ. Πλεύρη.
Λέτε ψέματα. Λέτε ψέματα.
Οι ηπιότερες ποινές και η μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα που ψηφίστηκε τότε, αφορούσε τους δημοσίους υπάλληλους, όχι τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία παρέμεινε ίδιος ο νόμος.
Και αφορούσε αυτόν που έπαιρνε για να εκδώσει πιο γρήγορα μία άδεια στην Πολεοδομία.
Αυτά τα ξέρετε πολύ καλά κ. Πλεύρη, είστε καλός δικηγόρος, δεν είστε σκράπας.
Ήρθατε εδώ και είπατε αισχρά ψέματα για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, για να δικαιολογήσετε τον ακροδεξιό λόγο εντός υπουργού του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που έχει γίνει θεραπαινίδα του πρωθυπουργού», αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης.
«Η παθητική δωροδοκία πάντοτε είναι για τον δημόσιο υπάλληλο.
Αυτός που τα έδινε, είναι ενεργητική δωροδοκία και αυτός που έπαιρνε την βαλίτσα και πήγαινε και λάδωνε, έγινε πλημμέλημα για όλους.
Αλλά επειδή σέβομαι την νομική επιστήμη θα παρακαλούσα τον όποιο νομικό του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τον κ. Πολάκη έξω και να του πει πόσοι την σκαπούλαραν με τον νόμο που ψήφισαν» σχολίασε ο κ. Πλεύρης.

Πλεύρης: Απαράδεκτες οι επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές τις επικρίσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Φλωρίδη, στον οποίο καταλόγισαν ακροδεξιό λόγο.
«Ερωτώ: Ποιος ήταν ο λόγος που την ενεργητική δωροδοκία από κακούργημα την κάνατε πλημμέλημα; Ποιος ήταν ο δικαιοδοτικός λόγος που υποθέσεις, όπως η Siemens, τα υποβρύχια, δικάζονταν επί των ημερών σας και παρεγράφησαν τα αδικήματα αυτών που ήταν κακουργήματα;
Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2019, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου ήταν αυτή που τον ψήφισε. Και ερωτώ:
Είστε περήφανοι που μια σειρά από κατηγορουμένους που τα δικαστήρια κρίνανε ότι συνέτρεχαν στους κατηγορουμένους οι συνθήκες να κριθούν ένοχοι παρεγράφησαν τα αδικήματα λόγω ενεργητικής δωροδοκίας.
Μην μας κάνετε λοιπόν μαθήματα για τις ποινές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.
Και πρόσθεσε: «Το ότι η δωροδοκία από πλημμέλημα έγινε κακούργημα είναι κάτι που θα σας βαραίνει. Και δεν πιστεύω ότι έγινε εισήγηση , με ανοιχτές ποινικές υποθέσεις, τις μεγαλύτερες σε επίπεδο σκανδάλων που είχαν απασχολήσει τον τόπο, να δικάζονται και να καθαρίζουν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης