Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προϋπολογισμός - μαύρη σελίδα της ιστορίας για την επιχειρηματικότητα

ΠΑΣΟΚ: Προϋπολογισμός - μαύρη σελίδα της ιστορίας για την επιχειρηματικότητα
«Δε δικαιούσθε να ομιλείτε για κανονικότητα» διαμηνύει από τη Βουλή η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά
Την απουσία πολιτικής για τη στήριξη των ευάλωτων καυτηρίασε η Ειδική Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ηρακλείου Ελένη Βατσινά, κατά την ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για τον κρατικό Προϋπολογισμό.
«Καμία πρόβλεψη για τα καύσιμα, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στους ώμους του πολίτη, αποκαρδιωτική εικόνα της αγοράς τροφίμων» - είπε η Ελένη Βατσινά, σημειώνοντας ότι κόντρα στον ισχυρισμό περί αποκλιμάκωσης των τιμών της αγοράς και περί στήριξης του ελληνικού νοικοκυριού με το Market Pass και το "Καλάθι του Νοικοκυριού", η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική:
Αυξήσεις 28% στο σούπερ μάρκετ και market pass 32 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί, 42 ευρώ για ζευγάρι με ένα παιδί, 52 ευρώ για ζευγάρι με δύο παιδιά.
«Δεν αντιμετωπίζετε καμία κρίση, εύχεστε να τελειώσει με ένα μαγικό τρόπο, κάποτε, η κρίση» - σχολίασε σκωπτικά η βουλευτής Ηρακλείου, κάνοντας λόγο για έλλειψη πραγματικού οράματος αλλά και αναγκαίων πρωτοβουλιών, που αποτυπώνονται ανάγλυφα και στον Προϋπολογισμό.
«Δε δικαιούσθε να ομιλείτε για κανονικότητα» είπε η Ελένη Βατσινά παραθέτοντας την καθημερινή μάχη των Ελλήνων να φτάσει ο μισθός τους για στέγαση και τρόφιμα, την έκρηξη των τιμών των ενοικίων σε σπίτια και επαγγελματική στέγη.

Captureεςςεςεφδφεφ.JPG

Η βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε και στο ιδιωτικό χρέος, σημειώνοντας ότι δεν ενισχύονται πολύπαθοι τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η αγροτική ανάπτυξη, αλλά αντιστρόφως διευκολύνεται η πώληση των "κόκκινων δανείων" για να απομακρυνθούν από τους ισολογισμούς των τραπεζών, αδιαφορώντας για τους δανειολήπτες και την κερδοσκοπία των funds σε βάρος τους.
Αντιθέτως στην Ελλάδα, του Τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, «τον μεν τουρισμό τον θεωρείτε μόνο πηγή εσόδων χωρίς ουσιαστικές επενδύσεις, τη δε αγροτική οικονομία τη θεωρείτε κάτι υποδεέστερο» - σχολίασε η Ειδική Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας στον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen εγκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα 2,25 δισ. ευρώ που η Ελλάδα δεν απορρόφησε για τους αγρότες από την ΚΑΠ και το Ταμείο Συνοχής, τα οποία την ύστατη στιγμή χρησιμοποιήθηκαν για τις αποζημιώσεις της Θεσσαλίας. Όμως η κ.Βατσινά μετέφερε και την απόγνωση των αγροτών λόγω της μείωσης των επιδοτήσεων, ενώ απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο Προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει μείωση των κονδυλίων για τον πρωτογενή τομέα, «αντί για αποκατάσταση αυτού του αιφνιδιασμού του αγροτικού κόσμου».
Αναφερόμενη και στο πρόσφατο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η κ.Βατσινά καυστικά έκανε λόγο για οικονομία στον "αυτόματο πιλότο", με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα έσοδα από τον τουρισμό να μην επαρκούν και ελλείψει πολιτικών, το βάρος να μετακυλίεται μέσω της φορολογίας στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον επιστήμονα, τον ελεύθερο επαγγελματία.
«Προϋπολογισμός - μαύρη σελίδα της ιστορίας για την επιχειρηματικότητα», με εξαίρεση τους «ολίγους» που φορολογούνται με τον δεύτερο χαμηλότερο συντελεστή στην ΕΕ, έναντι του ΦΠΑ 24% του τρίτου υψηλότερου στην Ευρώπη, τόνισε η ίδια.
«Στον πρώτο προϋπολογισμό αυτής της θητείας σας και στον πέμπτο προϋπολογισμό που καταρτίζετε ως Κυβέρνηση, έχετε ήδη στο βιογραφικό σας 4 αποτυχημένες προσπάθειες. Θεωρείτε ότι μας ξεγελάτε με αριθμούς» - υπογράμμισε η Ελένη Βατσινά, και τόνισε πως όσο "μπακαλίστικα κόβετε και ράβετε για να σας βγουν τα νούμερα, το Π

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης