Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνιακό show της κυβέρνησης για την οπαδική βία – Συνεννοημένες οι ποινές - χάδι με τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ - καναλάρχες…

Επικοινωνιακό show της κυβέρνησης για την οπαδική βία – Συνεννοημένες οι ποινές - χάδι με τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ - καναλάρχες…
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να τα βάλει με τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων γιατί κατέχουν και πολύ σημαντικά ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα
Χάδια και ημίμετρα χαρακτηρίζουν αστυνομικοί, διαιτητές αλλά πολιτικοί αρχηγοί τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να πατάξει την οπαδική βία.
Ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος το Σάββατο να ανακοινώσει την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, την Δευτέρα μαλάκωσε και αποφάσισε μόνο την απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα του ποδοσφαίρου μόνο, αφήνοντας τους άλλους αγώνες κανονικά.
Η απόφασή του χαρακτηρίστηκε ως «αστεία» και σίγουρα δεν θορύβησε τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων αφού τους υποχρεώνει μόνο για μερικές αγωνιστικές να παίξουν χωρίς θεατές.

Υποστηρικτές Μητσοτάκη οι καναλάρχες-ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Μάλιστα, λέγεται ότι συμφωνήθηκε με κάποιους από τους ιδιοκτήτες που στο άκουσμα να σταματήσουν τα πρωταθλήματα, εκφράστηκαν με την λέξη «Ντροπή».
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να τα βάλει με τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων γιατί κατέχουν και πολύ σημαντικά ΜΜΕ, ουσιαστικά τα μεγάλα κανάλια.
Μαρινάκης το Mega, Αλαφούζος το SKAI, Σαββίδης το OPEN. Αλλά και για το μπάσκετ π.χ αποκλείστηκαν εκεί τα μέτρα χαροποιώντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Πιο σοβαρός ο Erdogan στο θέμα ποδόσφαιρο

Στην Τουρκία ο Erdogan επέδειξε πολύ μεγαλύτερη τόλμη να τα βάλει με την οπαδική βία και σταμάτησε όλες τις διοργανώσεις στο τουρκικό ποδόσφαιρο.
Ο λόγος είναι διότι πρόεδρος τουρκικής ομάδας ποδοσφαίρου γρονθοκόπησε διαιτητή. Μάλιστα, ο πρόεδρος αυτός είναι και φίλος του προέδρου Erdogan αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τον τιμωρήσει και να αναστείλει τα πρωταθλήματα επ’ αόριστον.
Ο Κ. Μητσοτάκης δεν επέδειξε αποφασιστικότητα αλλά συμβιβάστηκε για να μην δυσαρεστήσει τους ιδιοκτήτες ποδοσφαίρου.

Ο υπότροπος Ολυμπιακός

Επίσης, μεγάλη κριτική εισπράττει η κυβέρνηση και για το γεγονός ότι ουσιαστικά τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας αφορούν συγκεκριμένη ομάδα, τον Ολυμπιακό αλλά την πληρώνουν και οι άλλες ομάδες.
Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού είχε εμπλοκή τόσο με τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό γήπεδο, στην κροτίδα που έσκασε σε παίκτη του Παναθηναϊκού, στα επεισόδια έξω από το γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη.
Όμως, τώρα την πληρώνουν όλοι.
Από την άλλη, υπάρχει κριτική γιατί τα πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ έχουν δώσει και αυτά επεισόδια αλλά έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα της κυβέρνησης.
Έξω από το γήπεδο βόλεϊ έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού, πριν από τον αγώνα

Η νομοθετική ρύθμιση για την 1 λέσχη που έμεινε για καιρό κλειδωμένη

Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλη κριτική στην κυβέρνηση και απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανυπαρξία βούλησης απέναντι στα θέματα των συνδέσμων, εκεί που εκκολάπτεται η οπαδική βία.
Όταν έγινε το περιστατικό με τον άτυχο Άλκη Καμπανό, πέρα από τις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη ότι «θα καταπολεμήσουμε την βία» είχε αποφασιστεί να συνταχτεί μία νομοθετική διάταξη για να υπάρχει μία λέσχη από κάθε ομάδα.
Αυτή η διάταξη αν και έτοιμη από καιρό δεν κατατέθηκε ποτέ με αποτέλεσμα οι οπαδικές λέσχες να συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες. Τελικά αυτή η ρύθμιση θα έρθει τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση.

Συμπέρασμα

Στην οπαδική βία αντί η κυβέρνηση να κινηθεί πολύ γρήγορα εδώ και χρόνια, τώρα στο παραπέντε φέρνει μέτρα χάδια, συμφωνημένα με τους ιδιοκτήτες ομάδων που ταυτόχρονα είναι και υποστηρικτές Μητσοτάκη μέσα από τα κανάλια τους.
Οι αρμόδιοι φορείς, διαιτητές, αστυνομικοί και υπόλοιπος πολιτικός κόσμος χαρακτηρίζουν προσχηματικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και εντελώς επικοινωνιακού χαρακτήρα την «δήθεν αποφασιστικότητα» του Πρωθυπουργού εκ των υστέρων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης