Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (Νέα Αριστερά): Στόχος ένα υψηλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές – Πολιτικό κενό στην προοδευτική αντιπολίτευση

Ηλιόπουλος (Νέα Αριστερά): Στόχος ένα υψηλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές – Πολιτικό κενό στην προοδευτική αντιπολίτευση
Η σύγκρουση που υπήρξε και μας οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια σύγκρουση η οποία αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Τη θέση πως στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές διατύπωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα μεγάλο πολιτικό κενό στον χώρο της προοδευτικής αντιπολίτευσης.
«Χρειάζεται να υπάρχει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι σε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη, συντηρητική κυβέρνηση.
Αυτή η προοδευτική εναλλακτική δεν υπάρχει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος είναι σε μια διαδικασία κρίσης και φθοράς -, δεν υπάρχει ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι καθηλωμένο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος.
Αναφορικά με τον στόχο της νεοσυσταθείσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημείωσε πως είναι να μπορέσουν «μέσα από μια μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση – και μαχητική και προγραμματική – να καλύψουμε αυτό το κενό» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «δικός μας στόχος είναι να εκφράσουμε και να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε κάθε προοδευτικό, προοδευτικό-αριστερό, κεντροαριστερό και οικολόγο πολίτη».
«Ο στόχος μας είναι με μια πολύ ισχυρή καταγραφή στις ευρωεκλογές να είμαστε, την επόμενη ημέρα, ένας θετικός παράγοντας σε διαδικασίες ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού κεντροαριστερού χώρου.
Δεν λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο κ.Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως δεν τους αφορά να συγκροτήσουν ένα χώρο του κόσμου που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για στάση Τσίπρα

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε πως «ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε, είναι κατά κύριο λόγο προοδευτικός, δημοκρατικός, αριστερός, οικολογικός κόσμος, ο οποίος αναγνωρίζει ότι Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είχε πάρα πολύ μεγάλη συνεισφορά σε αυτόν τον χώρο».
«Νομίζω ότι αυτό είναι καθαρό.
Η σύγκρουση που υπήρξε και μας οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια σύγκρουση η οποία αφορά τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε – μετά το πολύ άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί και τη ρίζα της κρίσης στην οποία μπήκε ο χώρος -, να μη μιλήσει, κάτι το οποίο είναι πολιτικά και ανθρώπινα απολύτως κατανοητό.
Επέλεξε να αφήσει το χώρο να προχωρήσει και να κάνει τις επιλογές του και αυτό προχώρησε» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης