Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής - Σαμαράς κατηγορούν τον Μητσοτάκη για εκχώρηση κυριαρχίας στην Τουρκία με αντάλλαγμα τα… «ήρεμα νερά»

Καραμανλής - Σαμαράς κατηγορούν τον Μητσοτάκη για εκχώρηση κυριαρχίας στην Τουρκία με αντάλλαγμα τα… «ήρεμα νερά»
Πλήρης ταύτιση Καραμανλή με Σαμαρά
Σχετικά Άρθρα
Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ήρθε λίγες μέρες μετά την σκληρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Κ. Καραμανλής σε παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και κυρίως στην Διακήρυξη των Αθηνών την οποία θεωρεί ότι περιέχει γκρίζες ρυθμίσεις που αναστέλλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη. «Πόσο μάλλον, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, που η Τουρκία έχει δείξει ξεκάθαρα την πρόθεσή της για συνδιαχείριση στο Αιγαίο».

Δριμύ κατηγορώ Καραμανλή

Σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι η «ειρήνη δεν εξαγοράζεται με εκχώρηση της κυριαρχίας» και αυτό ήταν μία σαφή αιχμή προς τον Κ. Μητσοτάκη και την ελληνοτουρκική προσέγγιση, δόγμα που έχει επέλθει με την άφιξη του Γιώργου Γεραπετρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών. Η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει διακριτές εθνικές γραμμές στα ελληνοτουρκικά και υποβάθμισε το θέμα της παρέμβασης Καραμανλή.

Πλήρης ταύτιση Καραμανλή με Σαμαρά

Όμως, ο Καραμανλής ουσιαστικά κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει εκχωρήσει κυριαρχία στην Τουρκία με το να μην προβάλει και να υπενθυμίζει τις προκλητικές ενέργειες του Erdogan σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη. Θυμίζουμε ότι και ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του έχει κάνει δημόσια την αντίθεσή του στην ασκούσα εξωτερική πολιτική και είχε τονίσει ότι δεν έπρεπε να αφήσουμε να γίνει η επίσκεψη Erdogan, χαρακτηρίζοντας τον τούρκο πρόεδρο ως «πειρατή» που θέλει να πάρει αρπάξει δικαιώματα, νησιά και εθνικά κεκτημένα και ότι με την παρουσία του επιβραβεύουμε την συμπεριφορά του.

Οι προκλήσεις Εrdogan έμεινες αναπάντητες

Είναι η δεύτερη παρέμβαση πρώην πρωθυπουργού και δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο να έχει ήρεμα νερά με την Τουρκία θάβοντας τις μεγάλες διαφορές κάτω από το χαλί και δεχόμενη μόνο ως διαφορά προς επίλυση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ ο Erdogan θέλει όλες τις διαφορές-πακέτο στη Χάγη. Σαμαράς-Καραμανλής θυμίζουν ότι ο Erdogan πριν 9 μήνες ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, έλεγε «ότι θα έρθουνε βράδυ» και μιλούσε για «Μητσοτάκης γιοκ», ενώ πριν από αυτά είχαν διαδραματιστεί τα περιστατικά με το Oruc Reis και τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο με τους λαθρομετανάστες. Αλλά και τον πρόσφατο εποικισμό της Αμμοχώστου από τουρκοκύπριους.
Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, έχουν κάνει σκληρές παρεμβάσεις και για τις υποκλοπές παλαιότερα αλλά και για την προοδευτική ατζέντα της κυβέρνησης. Συνιστούν και οι δύο, την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ενοχληθεί που η ΝΔ έχει γίνει… Ποτάμι και ζητούν από την κυβέρνηση πατριωτική στάση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης