Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Κορυφή του παγόβουνου η βία στα γήπεδα, με γενικευμένο το έλλειμμα ασφάλειας

Κατρίνης: Κορυφή του παγόβουνου η βία στα γήπεδα, με γενικευμένο το έλλειμμα ασφάλειας
"Δυστυχώς βλέπουμε να υπάρχει ένα θέμα ασφάλειας γενικότερα, μια διάχυτη ανομία και παραβατικότητα όχι μόνο στους αθλητικούς χώρους, αλλά στους ανήλικους, στους δρόμους και στη κοινωνία", ανέφερε ο Μ. Κατρίνης.
«Η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν την πολιτική βούληση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, ενώ έχουμε αλλεπάλληλα περιστατικά αθλητικής βίας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ. Κατρίνης μιλώντας στο Open, αναφερόμενος στην οπαδική βία και στα μέτρα αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού, υπογράμμισε πως «ακούσαμε τον πρωθυπουργό να δηλώνει και πάλι οργισμένος και το ίδιο θυμόμαστε ότι είχε δηλώσει στις 16 Αυγούστου, πάλι με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τους Κροάτες χούλιγκαν.
Τότε είχε εξαγγελθεί μία δέσμη μέτρων άμεσης εφαρμογής, που υποτίθεται ότι απηχούσαν και στο γενικότερο δόγμα της κυβέρνησης, που είναι το «νόμος και τάξη» , αλλά δυστυχώς βλέπουμε να υπάρχει ένα θέμα ασφάλειας γενικότερα, μια διάχυτη ανομία και παραβατικότητα όχι μόνο στους αθλητικούς χώρους, αλλά στους ανήλικους, στους δρόμους και στη κοινωνία.
Από την άλλη, δυστυχώς, όλοι οι φίλαθλοι διαπιστώνουν ότι οι νόμοι που είναι ψηφισμένοι για την αθλητική βία, δεν εφαρμόζονται και δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι».
«Προφανώς η βία στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο, που χρειάζεται υπερκομματική και διακομματική συνεργασία. Δεν υπάρχουν κόμματα και χρώματα εδώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να συνδράμει στην προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας, αλλά βλέπουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν την πολιτική βούληση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, ενώ έχουμε αλλεπάλληλα περιστατικά αθλητικής βίας», συμπλήρωσε.

Για Καραμανλή

Κληθείς να σχολιάσει τις επιφυλάξεις του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, για το διάλογο με την Τουρκία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ είπε ότι «η δήλωση του κ. Καραμανλή αφίσταται σαφώς του πανηγυρικού κλίματος, που θέλει να περάσει η κυβέρνηση σχετικά με τη συνάντηση της Πέμπτης.
Είναι σίγουρα θετικό ότι υπάρχει διάλογος, όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία επιλέγει τη μη όξυνση για τους δικούς της λόγους και γιατί πιθανόν θεωρεί σημαντικότερα άλλα μέτωπα από αυτό της Ελλάδας».
Όσον αφορά στις συμφωνίες και τα μνημόνια που υπεγράφησαν, οι οποίες δεν έχουν νομική ισχύ, «είναι ένα θετικό βήμα, αλλά θα φανεί στην πορεία του χρόνου για το κατά πόσο συμβάλλουν στην εξομάλυνση των σχέσεων και τη βελτίωση του κλίματος.
Ας μην εκπλαγούμε π.χ. από μια αντίδραση της Τουρκίας και ισχυρισμό εκ μέρους της ότι δεν τηρούνται τα μνημόνια κατανόησης, σε μια επίσκεψη Έλληνα υπουργού Άμυνας σε ελληνικό νησί που η Τουρκία εγείρει αίτημα αποστρατικοποίησης», τόνισε.
«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση για αλλαγή της πάγιας εθνικής γραμμής που λέει ότι δεν συζητάμε τίποτα άλλο πέραν της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, κάτι που το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει επανειλημμένα εντός και εκτός Βουλής», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης