Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οπαδική βία: Πολεμικό κλίμα για τα κυβερνητικά μέτρα (11/12) - Ποινική δίωξη στον 18χρονο για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Οπαδική βία: Πολεμικό κλίμα για τα κυβερνητικά μέτρα (11/12) - Ποινική δίωξη στον 18χρονο για τον τραυματισμό του αστυνομικού
Τη Δευτέρα 11/12 , αναμένονται οι ανακοινώσεις δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη, των μέτρων για την πάταξη της οπαδικής βίας
Σχετικά Άρθρα
(upd 10) Προ των πυλών βρίσκονται σκληρά μέτρα  της κυβέρνησης για την οπαδική βία, που προκαλούν έντονες αντιδράσεις, μετά τα τελευταία επεισόδια στον αγώνα βόλει Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του σε ΜΕΘ.
Την Κυριακή 10/12 συνελήφθη ένας 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού ενώ φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη , Γ. Οικονόμου, να αναφέρει πως «υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν».
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ βαρύνεται και με άλλες σοβαρές κατηγορίες.
Παράλληλα, την οργή του για τα επεισόδια εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του, ξεκαθαρίζοντας  πως «εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται». 
Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, εκανε λόγο για αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού (οπαδική βία) χωρίς έλεος.
Πάντως, έχουν κλειδώσει οι κυβερνητικές αποφάσεις και μάλιστα βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων το προηγούμενο 24ωρο υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, που έγινε με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ. 
Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνουν τη Δευτέρα 11/12 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη, ο οποίος το Σάββατο έδωσε μια γεύση για το τι αναμένεται λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα είναι δυναμικές».
Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο λόγος της μετάθεσης των ανακοινώσεων της κυβέρνησης  για τη Δευτέρα (11/12) είναι γιατί πρέπει να υπάρξει η σχετική συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και UEFA.
Σημειώνεται ότι στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που έγινε το προηγούμενο 24ωρο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη, για την οπαδική βία, συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννης Μπρατάκος.
Κυβερνητικά στελέχη σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις έδωσαν με δηλώσεις τους το στίγμα όσων θα ακολουθήσουν ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος, θα γίνουν όσα πρέπει και «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
Την ίδια ώρα μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, στρέφεται κατά μίας πιθανής απόφασης να κλείσουν τα γήπδα, λέγοντας μάλιστα: Ντροπή.  
Έντονη αντίδραση και από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Γιάννης Αλαφούζος: Ντροπή

Ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τα σενάρια για κλείσιμο των γηπέδων των ελληνικών ομάδων και ανέφερε χαρακτηριστικά την λέξη ντροπή.
O Γιάννης Αλαφούζος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X σχολίασε την ενημέρωση της UEFA για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς θεατές, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να γράφει την λέξη «ντροπή». Δ. Γιαννακόπουλος (ΚΑΕ Παναθηναϊκός): Δεν θα εναρμονιστούμε με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων

Για την πιθανή τιμωρία των ομάδων λόγω οπαδικής βίας τοποθετήθηκε ο φαρμακοβιομήχανος και ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το ενδεχόμενο τιμωρίας των γηπέδων με τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση 11/12.
«Εμείς σαν Παναθηναϊκός έχουμε φτιάξει στο ΟΑΚΑ μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη και έρχονται παιδάκια και περνάνε ωραία.
Όλοι ανεξαιρέτως σέβονται την προσπάθεια και έτσι έχουμε συνύπαρξη οργανωμένων και απλών φιλάθλων σε περιβάλλον γιορτινό.

Μέτωπο της κυβέρνησης και με τον Μαρινάκη

Ήδη ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός έχουν ανοίξει βεντέτα με την κυβέρνηση.
Εκτός από τα επεισόδια που στην πλειονότητά τους αφορούν οπαδούς του Ολυμπιακού κατά της ΕΛ.ΑΣ, έχουμε σκληρές δηλώσεις του επιχειρηματία κατά της κυβέρνησης για παρακράτος και συμμορίες στο ποδόσφαιρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βήμα της Κυριακής φιλοξένησε στις 10/12 τετρασέλιδη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη.
Επίσης από συγκεκριμένα ΜΜΕ του ΔΟΜ ασκείται σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Μέτρα προ των πυλών


Τη Δευτέρα 11/12, αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη, των μέτρων  για την πάταξη της οπαδικής βίας.
Μάλιστα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» και με την UEFA, ώστε μέσα από συνεργασία να ληφθούν τα μέτρα που με βάση και την εμπειρία των παραγόντων του ποδοσφαίρου, θα χτυπήσουν στη ρίζα το φαινόμενο.
Στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι οι αγώνες χωρίς φιλάθλους, "λουκέτο" στους οργανωμένους οπαδούς,  η διακοπή των πρωταθλημάτων στα ομαδικά αθλήματα μέχρι το τέλος του 2023 και η επανεκκίνησή τους το 2024 υπό προϋποθέσεις, η ενεργοποίηση του νόμου Κοντονή του 2015 και των διατάξεων για ταυτοπροσωπία εισιτηρίων-οπαδών, η κατάργηση των συνδέσμων με δικαίωμα για μόνο μία λέσχη για κάθε ομάδα, αλλά και η απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους ακόμα και ατόμων που έχουν κατηγορηθεί χωρίς να έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για παραβίαση του νόμου για την αθλητική βία, αλλάκαι ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός των ομάδων.
Όλα εξετάζονται προσεκτικά και δεν αποκλείεται τα μέτρα να εφαρμοστούν σταδιακά, δηλαδή να ξεκινήσουν αρχικά με τις κενές εξέδρες και να ακολουθήσει και η διακοπή των πρωταθλημάτων.

Οργή Μητσοτάκη

Την οργή του για τα επεισόδια στου Ρέντη, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχιστεί η καταπολέμηση της οπαδικής βίας όσο δύσκολη και αν είναι.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης στην καθιερωμένη πλέον ανάρτησή του κάθε Κυριακή για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ξεκαθαρισε πως «εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», λέγοντας πως «το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία.Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του.
Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας».

Φλωρίδης: Θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας χωρίς έλεος

«Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Κανείς δεν πρόκειται να μπει σε καθεστώς προστασίας. Δεν μπορεί μία χώρα να είναι έρμαιο από ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, με το βλέμμα στην ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για την οπαδική βία και τα μέτρα που θα ανκοινωθούν τη Δευτέρα 11/12.
Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η ανάρτηση του Πρωθυπουργού περιγράφει ξεκάθαρα το πλαίσιο που έχει τεθεί. Είναι σαφές, πολύ καθαρό το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες θα τις δούμε αύριο».
«Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη αντιμετώπιση ή μία απόπειρα αντιμετώπισης με τους συγκεκριμένους τρόπους», πρόσθεσε.
Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε πως «αυτό που είναι αποφασισμένος να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να δώσει μία συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο, με έναν τρόπο που δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν. Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος. Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε αυτούς που όσο ψηλά και αν βρίσκονται υποκινούν τα φαινόμενα αυτά, λέει πολλά. Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Η φράση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο».
«Η κοινωνία δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτη», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 18χρονου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

- Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Οικονόμου για σύλληψη δράση από  ΕΛ.ΑΣ

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου
σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης.
"Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν", πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
"Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο", κατέληξε ο υπουργός υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
οικονομου_2.JPG
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός  τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, ενώ συνελήφθη ο δράστης που τον τραυμάτισε.
Πρόκειται για έναν 18χρονο που ήδη ομολόγησε την πράξη του και ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα
που είχαν προσαχθεί και αφέθηκαν ελεύθερα το προηγούμενο 24ωρο.Μάλιστα, στη ΓΑΔΑ βρέθηκε για κατάθεση και ο 16χρονος αδερφός του, καθώς ήταν μαζί στο γήπεδο στις 7/12. 
Υπενθυμίζεται ότι από τα 424 άτομα ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα έγινε έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα.
Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συναδέλφων του τραυματισμένου αστυνομικού , που δηλώνουν πως «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε αστυνομικός στην ΕΡΤ,«οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας», τη στιγμή που οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση». Μάλιστα, όπως είπε, «προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να τη σβήσουμε με πυροσβεστήρες, αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά, έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος».
Κατά τον ίδιο, «έπεσαν σίγουρα 10 ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».
Σε ό,τι αφορά τον τραυματία αστυνομικό που παραμένει στο νοσοκομείο της Νίκαιας, σύμφωνα με τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν,  νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, «κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στο μηρό και πέριξ του τραύματος».
Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη 7/12 στου Ρέντη, σύμφωνα με τις τελευταία ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.
Από αυτούς, περίπου 60 άτομα είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας για επεισόδια οπαδικης βίας και μερικοί έχουν βαρύ ποινικό μητρώο, ενώ οι 20 χαρακτηρίζονται ως σκληροπυρηνικοί και είναι καταγεγραμμένοι στη λίστα με υπόπτους στο τμήμα αθλητικής βίας.
Επιπλέον, στο στόχαστρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. είναι 40 άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά περίπτωση για ναρκωτικά, επεισόδια, παράβαση του νόμου περί όπλων, σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες.
Παράλληλα, στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών εξετάζονται τα βίντεο, εστιάζουν στις καταθέσεις των αστυνομικών, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα υπολείμματα από φωτοβολίδα που έχουν βρεθεί.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός συνεχίζονται, ενώ πλέον έχει συλληφθεί ο 18χρονος δράστης που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο.Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών και τα στοιχεία αναζητούν τους χούλιγκανς και τους οργανωτές των επεισοδίων στο κλειστό του Ρέντη, ενώ κατά πληροφορίες, εξετάζεται η παρουσία δύο ατόμων που βρίσκονταν εκτός γηπέδου και φέρονται να έδιναν οδηγίες στην ομάδα των χούλιγκαν που επιτέθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθέντας κατέθεσε πως ήξερε ότι θα γίνει επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο, κάποιος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει. Φέρεται να είπε ότι αφού την έριξε και είδε τον αστυνομικό να πέφτει στο έδαφος, επέστρεψε στο γήπεδο.

Πατέρας συλληφθέντα: Αν όντως το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα», ανέφερε ο πατέρας του συλληφθέντα που ευθύνεται για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, καθώς ομολόγησε ότι έριξε τη μοιραία ναυτική φωτοβολίδα.
«Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του δράστη.
Πρόσθεσε ότι στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και δίνει κατάθεση και ο μικρός του γιός, 16 ετών, καθώς βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων στις 7/12.
Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη του 18χρονου, ο πατέρας ανέφερε ότι «τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη, αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω».

Δημογλίδου (εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.): Δεν θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι για τα επεισόδια στου Ρέντη

«Δεν θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι, μέχρι να βρεθούν αυτοί που επιτέθηκαν στο συνάδελφο χωρίς καμία αιτία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.
Η κα Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «οι συνάδελφοι της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζουν να δουλεύουν νυχθημερόν», καθώς «είναι μεγάλος ο όγκος των δεδομένων που εξετάζουν».
Όπως εξήγησε, «μιλάμε για δείγματα από 424 άτομα, για αντικείμενα που βρέθηκαν στο γήπεδο και πρέπει να εξεταστούν. Υπάρχει φτωχό βιντεοληπτικό υλικό εξωτερικά του γηπέδου, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει κάποια αποτελέσματα στην έρευνα. Υπάρχουν πληροφορίες για κάποια άτομα που πρωταγωνίστησαν στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών και ελέγχονται εξονυχιστικά».
Ξεκαθάρισε ότι «τα άτομα που μπήκαν στο γήπεδο ελέγχθησαν κανονικά» και σημείωσε ότι «οι διμοιρίες βρίσκονταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το γήπεδο. Αυτοί οι άνθρωποι διένυσαν μία μεγάλη απόσταση, προκειμένου να επιτεθούν ξεκάθαρα στους αστυνομικούς. Μιλάμε για ευθεία βολή με ναυτική φωτοβολίδα. Προσπαθούσαν οι συνάδελφοι του αστυνομικού να σβήσουν τη φωτιά μέσα του και ήταν αδύνατο. Ο αστυνομικός καιγόταν μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του».
Η ίδια μίλησε για δύσκολη μέρα για την ΕΛ.ΑΣ, «καθώς ένας συνάδελφός μας συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και μία οικογένεια περιμένει μέσα στο νοσοκομείο να ακούσει ένα καλό νέο για το παιδί της».

ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν μαχαίρια, φωτοβολίδες και κροτίδες στο γήπεδο στου Ρέντη

Υλικό, που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στου Ρέντη όπου σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο (9/12/2023).
Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες, ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, ενώ παράλληλα αναζητείται ο δράστης για τη επίθεση στον αστυνομικό.

renti_1.JPG

renti_2_1.JPG
renti_3_1.JPG
Οργισμένοι οι αστυνομικοί με την κυβέρνηση προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11/12

Αστυνομικοί προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (11/12/2023), εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου συναδέλφου τους στου Ρέντη.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής καλεί όλους τους αστυνομικούς να βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα και άλλη παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.
Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι από τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα απουσιάζουν επιδεικτικά οι ρυθμίσεις για την αθλητική βία, ενώ καλούν την πολιτεία να βάλει ένα τέρμα στον χουλιγκανισμό και να σώσει ζωές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής:

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και το χρέος που έχουμε απέναντι στον βαριά τραυματισμένο συνάδερφό μας, καλούμε όλους τους αστυνομικούς που εδρεύουν στα όρια της Β/Α Αττικής, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/12/23 ώρα 14:00 στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Β/Α Αττικής .
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης σχετικά με τον βαρύ τραυματισμό του Συναδέρφου μας:
Είμαστε συντετριμμένοι από τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Αυτές τις ώρες, είμαστε μαζί με το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας δίπλα στην οικογένεια του η οποία δοκιμάζεται σκληρά και άδικα. Ελπίζουμε για το καλύτερο και πιστεύουμε ότι ο συνάδελφος θα ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και θα ανανήψει πλήρως.
Παράλληλα και καθώς γινόμαστε μάρτυρες ατέρμονων κοινωνιολογικών αναλύσεων για το « τις πταίει» , επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν για την σοβαρή αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Όλοι «δείχνουν» με το δάκτυλο τους τον απέναντι και βεβαίως εξαιρούν όσους τους βολεύει. Είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και ουσιαστικά αναπαράγουμε το κακό που πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά, ακόμη και στην πιο απίθανη αθλητική συνάντηση ήσσονος σημασίας.
Βεβαίως και τις απόμενες μέρες θα κυριαρχήσουν και οι έκτακτες συσκέψεις για το θέμα και όταν το θέμα αποσυρθεί από την τρέχουσα επικαιρότητα θα είμαστε έτοιμοι ξανά για να θρηνήσουμε το επόμενο θύμα.
Πρόσφατα παρουσιάστηκαν πρωτοφανώς ευρύτατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, στο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και στον Σωφρονιστικό Κώδικα και απουσιάζουν επιδεικτικά ρυθμίσεις για την αθλητική βία. Έτσι επικρατεί άκρατος βερμπαλισμός έως υποψίας καθώς αφήνει στο απυρόβλητο του ηθικούς αυτουργούς αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς για άλλη μία φορά. Αυτοί είναι πάντα λαλίστατοι πριν το μοιραίο που πυροδότησαν «δι’ ίδιον όφελος» ή για το δικό τους καπρίτσιο. Είναι αυτοί που αίφνης διαθέτουν ολόκληρους στρατούς πλέον από πρόθυμους για να εξαϋλώσουν τον αντίπαλο και λεονταρίζουν ότι ρίχνουν και Κυβερνήσεις όταν δεν υποτάσσονται και δεν κάνουν τα θελήματα τους.
Είμαστε λοιπόν, μάλλον πεσιμιστές, για ακόμη μία φορά για το ότι εμείς οι αστυνομικοί θα παραμείνουμε εξιλαστήρια θύματα μιας Πολιτείας που δεν τολμά. Μιας Πολιτείας που δεν προστατεύει τους εργαζόμενους της, τους στυλοβάτες της.
Το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει αυτή τη φορά να τολμήσει και να προχωρήσει αυτό σε κάθε νόμιμη ρήξη. Γιατί αυτή η ρήξη σώζει ζωές και πρέπει να μπει ένα τέρμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης