Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (Νέα Αριστερά): Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 φλέρταρε με τον λαϊκισμό – Έχει ευθύνες ο Τσίπρας

Σκουρλέτης (Νέα Αριστερά): Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 φλέρταρε με τον λαϊκισμό – Έχει ευθύνες ο Τσίπρας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απωλέσει αυτό που λέμε συλλογική πολιτική συζήτηση και λειτουργία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρώην υπουργός
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι μετά το 2019 το κόμμα ήταν αντιφατικό και φλέρταρε με τον λαϊκισμό, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης που ανήκει πλέον στη Νέα Αριστερά επισήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φθίνουσα πορεία μετά το 2019 και εξήγησε τις βασικές αιτίες.
Επίσης ανέφερε ότι ευθύνες σε αυτό έχει και ο τότε πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απωλέσει αυτό που λέμε συλλογική πολιτική συζήτηση και λειτουργία τα τελευταία χρόνια, πράγμα που δεν διευκόλυνε πολιτικές ενστάσεις ή διαφορετικές προσεγγίσεις να συζητιούνται με έναν συλλογικό τρόπο, να εκλογικεύονται και να οδηγούν σε κάποιες βελτιώσεις της παρουσίας.
Ήταν κι αυτό θεωρώ, ένα από τα προβλήματα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά δεν τα είχε δει τότε η πλειοψηφούσα ηγετική ομάδα, αυτή που διαμορφώθηκε μετά το 2019», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Το στέλεχος της Νέας Αριστεράς έβαλε στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Εγώ από το πεδίο της κριτικής μου δεν βγάζω κανέναν.
Και προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του κόμματος και αυτός είναι μέσα σε αυτό το πεδίο της κριτικής με τις ευθύνες που του αναλογούν.
Θα έλεγα ότι ένα από τα μεγάλα λάθη και τα ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετά το 2019, μετά την απώλεια δηλαδή της κυβέρνησης, δεν κάθισε κάτω να κουβεντιάσει αυτοκριτικά για την προηγούμενη πορεία», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Αντίθετα, διάλεξε μια θολή προσέγγιση, απαξιωτική θα έλεγα, που παραμέρισε τις καλές στιγμές και υιοθέτησε κάποιες διαιρετικές καταστάσεις, οι οποίες δεν παρήγαγαν πολιτικό έργο.
Δηλαδή ποιοι είναι με την Αριστερά, ποιοι είναι με τη διεύρυνση, ποιοι θέλουν να κυβερνήσουν, ποιοι θέλουν να χάσουν.
Τεχνητές διαιρέσεις, οι οποίες οδήγησαν στο να χάσουμε αυτό που ήταν αναγκαίο, δηλαδή έναν βηματισμό πειστικό, αντιπολιτευτικό, έναντι της ΝΔ», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης